Setari Cookie-uri

5 Lucruri care se întâmplă în corpul tău când suferi din iubire

Ai plâns. Ai stat zile întregi în pat, fără puterea de a te ridica și a îți continua viața. Ai ascultat melodii triste. Ai simțit că totul în jurul tău se dărâmă. Că ai picat în cea mai adâncă prăpastie din lume și că nu știi cum să mai ieși de acolo. 

Mințile noastre frumoase și sensibile devin cel mai rău dușman al nostru. Însă știai că și în corpurile noastre se produc schimbări atunci când cineva ne frânge inima?

Iată care sunt cele mai importante lucruri care se întâmplă cu corpul tău în momentul în care cineva îți frânge inima:

1. Se schimbă hormonii în corp

Iubirea te face fericită. Fericirea este reprezentată în organism de hormoni precum dopamină și oxitocină. Însă când inima este frântă, acești hormoni ai fericirii "dispar" și sunt înlocuiți cu cortizol și epinefrină, cunoscuți ca hormoni ai stresului. Toată acea bucurie nu mai există, în schimb stresul și anxietatea sunt stări tot mai frecvente.

Citește și:

Știai că... atunci când hormonii de stres persistă o perioadă de timp îndelungată, capacitatea de a crea noi amintiri se reduce considerabil. Poate că acesta este felul creierului de a nu își mai aminti ce a cauzat stresul.

2. Slăbirea sistemului imunitar

Acești hormoni ai stresului dificili scad și sistemul imunitar al corpului. Asta înseamnă că este mai probabil să te îmbolnăvești.

Pot apărea răceli, gripă și infecții în mod constant.

3. Se schimbă dieta și iei în greutate

Când treci printr-un moment dificil în viață, hormonii din corp se schimbă, sistemul imunitar devine slăbit și ai anumite pofte - pentru a încerca să contracarezi această chimie: de obicei poftele au legătură cu alimentele nesănătoase (carbohidrați, grăsimi, lucruri sărate și foarte dulci).

Citește și:

4. Apar probleme ale pielii

În momentul în care hormonii stresului cresc în organism, se pot agrava și afecțiunile existente ale pielii - psoriazisul, rozaceea sau chiar acneea se pot activa în acest timp.

Toate aceste semne fizice ale unei inimi franțe ne servesc pentru a ne da seama că ceva greșit se întâmplă în corpul nostru. Pe de altă parte, pe măsură ce aceste semne sunt mai puțin vizibile sau chiar dispar corpul nostru încearcă să ne transmită că se vindecă.

5. Gânduri mixte

După ce ți-a fost frântă inima, observi că începi să faci niște lucruri ciudate - îți pui telefonul în frigider, îți iei hainele pe dos sau uiți de întâlnirile planificate cu prietenii. Ce se întâmplă? În momentul în care suferi, corpul tău poate răspunde uneori confuz la lucruri simple. Acest lucru se întâmplă deoarece mintea ta este atât de concentrată pe tristețea pe care inima ta o simte și pe evenimentul care a avut loc încât creierul ajunge să fie distras.

Citește și:

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.