Setari Cookie-uri

10 Semne care dezvăluie că ai de-a face cu un maestru în manipulare

Cunoașterea acestor semne te poate ajuta să preiei controlul situației și să îți protejezi sufletul.

1. Îi place să se joace cu mintea ta

Este bun la jocurile subtile; poate că uneori nici măcar nu îți dai seama ce se întâmplă pentru că răsucește conversațiile și situațiile și face că totul să funcționeze în favoarea lui.

2. Te controlează

Dacă încearcă să controleze fiecare situație sau conversație, este posibil să ai de-a face cu un manipulator. Dorința lui de a deține controlul provine din dorința de a se simți puternic și superior față de ceilalți.

3. Nu te poți baza pe el

De multe ori acceptă să facă ceva sau să meargă undeva, însă apoi își schimbă planurile și te lasă baltă. Alteori, neagă că și-a dat acordul sau pretinde că pur și simplu a uitat.

4. Nu își recunoaște greșelile

Toată lumea face greșeli, însă persoanele care manipulează nu recunosc niciodată acest lucru. El nu își va asuma responsabilitatea pentru acțiunile sau cuvintele sale. În plus, va încerca să pară că greșeala nu a fost din vina sa și îi va face pe ceilalți să le pară rău pentru el.

Citește și:

5. Nu poate comunica fără să fie supărat sau furios

Dacă încerci să îi arăți unde greșește sau îi spui că ești deranjată de comportamentul lui, este posibil să nu reacționeze bine - poate deveni furios, defensiv și pasiv-agresiv, încercând să te intimideze sau să folosească amenințări pentru a te face să te simți inconfortabil.

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.