Setari Cookie-uri

Psihologii explica cum sa spui 'Nu' fara sa ranesti sentimentele cuiva

Iata sfaturile psihologilor pentru a spune "Nu" fara sa ranesti sentimentele cuiva: 

Sa spui "Nu" poate fi greu pentru unii oameni. Nu vem sa ranim sentimentele nimanui si nu vrem sa fim considerati suflete rele. Cu toate acestea, cu totii stim ca acest cuvant din doua litere trebuie rostit din cand in cand (in momentele in care sufletul nostru ne cere asta).

Este posibil sa spui "Nu" unei persoane fara sa ii faci rau? Da. Daca ai de a face cu o persoana rezonabila, cu o inteligenta emotionala dezvoltata, atunci ii poti spune "Nu" fara niciun prejudiciu emotional.

Iata sfaturile psihologilor pentru a spune "Nu" fara sa ranesti sentimentele cuiva:

1. Dezvaluie motivul pentru care spui "Nu"

In multe cazut, sa dezvalui motivul pentru care spui "Nu" poate salva o relatie. Neintelegerile se intampla atat de des din cauza ca unii oameni interpreteaza gresit refuzul tau. Explicatiile venite dupa refuz sunt cele care previn aparitia neintelegerilor.

Citește și:

2. Mare atentie la modul in care spui "Nu". Fa-o cu bunatate

Foloseste un ton neutru, linistit, placut. Zambeste si priveste persoana in ochi. Chiar daca ii spui "Nu", incearca sa ii dai un raspuns general pozitiv.

3. Sugereaza o alternativa

In loc sa spui un "Nu" categoric, incearca sa te gandesti la o alternativa. Uneori, aceasta situatie nu va mai suna atat de dur precum refuzul tau. De retinut: oamenii au nevoie in mod constant de dovezi ca totul este in regula si ca inca iti palce de ei, ca nu esti suparat pe ei sau ca intre voi nu exista nicio problema.

4. Nu minti

Poate fi tentant sa inventezi o minciuna cu privire la motivul pentru care spui "Nu", insa acest lucru va complica si mai mult situatia. Daca nu esti o persoana care minte des, este greu sa vii cu o minciuna buna pe loc. In plus, este posibil sa fie evidenta situatia, iar persoana pe care o minti se va supara si mai tare si nici nu va mai avea incredere in tine pentru ca i-ai ranit sentimentele.

Citește și:

foto main luboffke, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.