Setari Cookie-uri

5 lucruri sanatoase pe care sa le faci inainte de culcare, in loc sa te uiti pe telefon

Daca esti ca mine, dimineata si seara iti petreci cel putin o jumatate de ora pe telefon, pe Facebook sau Instagram. Oamenii de stiinta spun ca e cel mai nesanatos pe care il putem face.

Tot mai multe celebritati isi inchid conturile de social media, si pe buna dreptate – petrecem prea mult timp pe telefon, iar asta ne afecteaza atat sanatatea fizica, cat si pe cea mentala. De exemplu, Lorde a declarat ca a renuntat la retelele de socializare pentru ca nu-i mai functiona creierul cum trebuie. O inteleg perfect – de cand folosesc telefonul constant, uit lucruri si nu ma mai pot concentra la fel de bine ca inainte.

Folosirea telefonului inainte de culcare si la trezire este total neinspirata, spun oamenii de stiinta, pentru ca aceasta activitate ne creste nivelul cortizolului, hormonul stresului. Iata cateva activitati mai sanatoase pe care sa le alegi in locul telefonului:

1. Scrie-ti gandurile intr-un jurnal. Dupa o zi obositoare, ne inunda tot felul de ganduri contradictorii, care adesea nu ne dau voie sa avem un somn cu adevarat odihnitor.

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.