Setari Cookie-uri

Cartea 'Acolo unde cântă racii' urmează sa fie ecranizată

În regia Oliviei Newman și cu un scenariu scris de Lucy Alibar, nominalizată la un Oscar, Acolo unde cântă racii promite să fie un film de succes. Filmările s-au încheiat deja, iar pelicula este în faza de postproducție, urmând să apară pe marile ecrane pe 22 iunie anul următor.

Presa americană a scris că Acolo unde cântă racii este inspirat de o crimă reală, la care scriitoarea a asistat. Pe când se afla în Zambia, cu familia, pentru a studia fauna, Delia Owens a devenit un militant activ pentru combaterea braconajului elefanților. În 1995, o echipă ABC a realizat un documentar despre eforturile Deliei Owens și soțului ei pentru salvarea elefanților, iar la un moment dat, camera înregistrează împușcarea mortală a unui braconier de către cineva din anturajul scriitoarei. Numele acesteia nu a fost implicat în ancheta deschisă pentru investigarea crimei, însă soțul și fiul ei au fost cercetați. Mai mult, în urma tensiunilor intervenite, ambasada SUA i-a chemat în țară pe cei doi, pentru că nu le mai putea garanta securitatea.

Citește și:

Omul cu castane – un serial de la unul dintre cei mai buni creatori ai genului noir

Mai sunt aproximativ două săptămâni până la lansarea mondială a serialului „Omul cu castane” pe Netflix, așteptat cu nerăbdare de fanii genului Scandi Noir. Ecranizare a romanului de debut al lui Søren Sveistrup cu același nume și conceput în buna tradiție a filmului noir nordic, Omul cu castane îi are în rolurile principale pe Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard și Iben Dorner. Scenariul este scris de Søren Sveistrup, autor tradus în 33 de limbi și publicat în 50 de țări. Søren Sveistrup este regizorul și scenaristul serialului danez „Forbrydelsen”, distins cu premiul Bafta, care a făcut celebru stilul noir scandinav și a inspirat remake-ul american „The Killing”. Acțiunea din „Omul cu castane” este plasată în Copenhaga, unde, într-o zi friguroasă de octombrie este găsit cadavrul unei tinere, fără o mână, care are lângă ea o păpușă făcută din castane, figurină populară printre copiii danezi. Cazul pare simplu, până în momentul când amprenta găsită pe păpușă complică lucrurile. Aparține fiicei unui om politic, dispărută cu ani în urmă și presupus moartă. Dar dacă lucrurile ar sta așa, cum a apărut amprenta ei pe păpușa din castane?

Citește și:

Serialul inspirat de cea mai bună carte a anului 2020 potrivit New York Times Book Review, „Omul cu castane” va avea premiera pe Netflix pe 29 septembrie.

Cactusul – Reese Witherspoon, rol principal în această comedie romantică pe care o și produce

Delicioasa Susan m-a făcut să râd în hohote” spune Reese Witherspoon despre protagonista romanului Cactusul de Sarah Haywood, publicat de Editura Trei. Actrița și producătoarea hollywoodiană nu a stat prea mult pe gânduri până să anunțe că a adjudecat rolul principal în ecranizarea acestei comedii romantice pe care o va produce la casa sa de producție Hello Sunshine. Cactusul a fost cartea lunii iunie 2019 la Clubul de lectură al lui Reese Witherspoon, care s-a declarat cucerită de personajul Susan, o femeie de 45 de ani, obsedată să aibă totul sub control. Lucrul acesta îi reușește o vreme, iar viața ei e exact cum și-a dorit. Are apartamentul visat, slujba ideală și o relație fără bătăi de cap. Aranjamentul vine cu unele inconveniente: de Susan nu te poți apropia, așa cum nu poți atinge un cactus. Însă, din punctul ei de vedere, situațiile previzibile sunt preferabile. Viața se răzbună însă și, după ce rămâne însărcinată, Susan are parte de tot imprevizibilul pe care l-a evitat, o sursă de inepuizabilă de momente amuzante pentru cititori și viitorii spectatori. Comedia romantică este în curs de producție pentru Netflix.

Citește și:

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.