Setari Cookie-uri

Psihologii explica de ce sarutul este atat de important in relatiile de cuplu

Psihologii spun ca sarutul este mult mai important decat credem noi atunci cand vine vorba despre relatia de cuplu. 

Atunci cand oferi un sarut te conectezi la un nivel mult mai profund decat fizic cu persoana din fata ta. In sarut nu sunt doar doua corpuri fizice, ci si emotii puternice si energii incredibile. Cu cat saruti mai mult cu atat simti persoana de langa tine mai aproape.

Potrivit psihologilor, corpul genereaza mai multi hormoni buni pentru noi precum serotonina, oxitocina si dopamina. Cand nivelul acestora creste, este ca si cum ai lua o cantitate destul de mare de fericire care iti face organismul sa o doreasca mai des datorita recompenselor pe care ti le ofera.

Beneficiile spirituale ale sarutului

Potrivit ultimelor cercetari, in timpul sarutului creierul tau se sincronizeaza cu creierul persoanei pe care o saruti, ceeea ce inseamna ca legatura dintre voi devine mult mai profunda. Nu se conecteaza doar creierul, ci si inima si emotiile se angajeaza in acest exercitiu de stimulare incredibila.

Citește și:

Desi exista unele suprapuneri intre lumea fizica si cea spirituala, unele lucruri sunt imposibil de masurat. Nu poti diseca pur si simplu cat de spiritual este un sarut - insa atunci cand corpurile devin sincronizate si sfideaza realitatile fizice, acestea se conecteaza la un nivel superior.

Cu totii putem afirma faptul ca un sarut profund si pasional este plin de intimitate si de energii incredibile.

Multi psihologi sfatuiesc persoanele care au probleme in viata de cuplu sa se sarute in fiecare zi. In teorie acesta este un exercitiu fara efort deoarece prin intimitate restabilesti legatura de altadata.

foto main AS.Makarova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.