Setari Cookie-uri

Psihologii dezvăluie 5 moduri de a elimina bagajele emoționale din viața ta pentru a fi din nou fericită

Dacă ești blocată într-un stres emoțional sau în traumele vechi, te împiedici singură să trăiești o viață fericită și frumoasă. De asemenea, bagajul emoțional te poate determina să ai un comportament negativ cu privire la schimbări, la adaptare și la suprimarea emoțiilor, crescând totodată riscul de suferință emoțională. 

2. Confruntă-ți bagajul emoțional

Este timpul să ai o discuție lungă cu tine. Nu începe o listă lungă cu lucrurile greșite pe care le-ai făcut - nu este deloc util și nici sănătos pentru tine. Nimeni nu poate suporta greutatea amintirilor neplăcute.

Tot ce poți face este să îți ceri scuze ție, persoana din trecut, pentru tot ce ai făcut, să te ierți cu adevărat și apoi să mergi mai departe.

3. Învață să trăiești în prezent

Nu permite trecutului să te țină captivă. A trăi în prezent înseamnă să nu te adâncești în trecut, să nu repeți lucrurile rele care ți s-au întâmplat și să nu ai gânduri negative cu privire la lucrurile pe care le-ai făcut greșit. Totul este acolo, într-un loc care nu mai esxista.

Nu mai permite să te lași afectată de ce s-a întâmplat pentru a putea merge mai departe. Concentrează-te asupra momentului de aici și acum.

Citește și:

4. Acceptă ce s-a întâmplat

În loc să te mustrezi și să te gândești la nedreptățile și greșelile din trecut, poți învăța să accepți aceste lucruri că parte a trecutului tău. Renunță la bagajele emoționale pentru a găsi vindecare. Învață să accepți ce a fost și să mergi mai departe cu viața ta.

5. Învață-ți lecția

Dacă te simți împovărată de bagajul emoțional, fă un pas în spate și încearcă să îți dai seama care este lecția pe care o poți învăța din acea situație. Caută o lecție care te poate ajuta astăzi, în prezent și pe viitor.

Exemplu de lecții:

- ia-o treptat în relația de cuplu, nu mai grăbi lucrurile;

- stabilește limite sănătoase;

- învață cum să spui "Nu";

Citește și:

- nu face pe plac oamenilor, nu te lăsa pe ultimul loc;

- bucură-te de momentul prezent, trăiește clipa.

foto main Iaroslava Daragan, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.