Setari Cookie-uri

Ce sa faci pentru a rupe lantul de traume generationale si pentru a nu le da mai departe copiilor

Contrar anumitor pareri, cu totii avem traume. Acestea se transmit din generatie in generatie, fie ca ne dam seama sau nu.

Cand vorbim despre traume generationale, vorbim despre traume care s-au pasat de la o persoana la alta, de-a lungul timpului. Acest lucru nu inseamna neaparat ca mama ta, de exemplu, a vrut sa iti insufle o teama de abandon sau un sentiment de rusine cu privire la sexualitate. Acest tip de trauma se poate transmite in cele mai subtile feluri. Stiind aceste lucruri, cu siguranta iti doresti sa scapi de orice traume generationale si sa nu le perpetuezi, rupand astfel un ciclu toxic. Iata cum!

Cum sa scapi de traume generationale si sa nu le dai mai departe:

Nu ezita sa ceri ajutor atunci cand simti nevoia. Parintii nostri au fost invatati ca trebuie sa se descurce singuri si sa nu arate niciun moment de slabiciune. Noi stim mai bine si putem schimba aceasta presiune imensa.

Pentru a inchide cercul de traume generationale, invata sa fii confortabila cu a solicita ajutor atunci cand ai nevoie. Nu conteaza daca e vorba despre deschiderea unui borcan, despre un sfat de cariera sau chiar treburi casnice.

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main unsplash

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.