Setari Cookie-uri

Principalele 4 moduri prin care te minti singura, potrivit specialistilor

Nu este intotdeauna usor sa acceptam adevarul. Din aceasta cauza, ne putem minti singuri, fara sa ne dam seama de acest lucru.

Potrivit unei noi cercetari, ale carei rezultate au fost publicate in jurnalul de specialitate Philosophical Psychology, cei mai multi oameni se mint singuri. Este un comportament des intalnit, iar oamenii de stiinta au descoperit ca exista patru moduri principale in care ne mintim singuri.

Iata care sunt cele patru stadii prin care trecem atunci cand ne mintim pe noi insine, potrivit studiului:

Reorganizarea convingerilor. Prima strategie de auto-amagire descrisa de cercetatori este reorganizarea convingerilor, ceea ce inseamna sa te convingi pe tine insati de ceva, fiind dispusa sa crezi ca altul este adevarul. Albert Newen, profesor de filozofie si co-autor al studiului, a oferit urmatorul exemplu intr-un comunicat de presa citat de mindbodygreen.com: „Daca un tata este convins ca fiul sau este un elev bun, iar apoi fiul vine acasa cu note proaste, tatal ar putea spune initial ca materia respectiva nu este atat de importanta sau ca profesorul nu a explicat bine lectia.”

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto pixabay

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.