Setari Cookie-uri

Psihologii dezvăluie 6 modalități de a iubi din nou după o despărțire dureroasă

Cum îți vindeci sufletul rănit? Cum îți înveți inima să nu-i mai fie frică de durere și să accepte din nou dragostea?

Despărțirile sunt dureroase și confuze. Din cauza durerii s-ar putea să simți că nu vei mai putea iubi niciodată. Iubirea pierdută este prea dureroasă. Însă mulți oameni au trecut prin cel puțîn o despărțire de-a lungul vieții. Oricât de greu îți este să crezi, este posibil să iubești din nou. Important este să ai răbdare, să ii permiți timpului să vindece tot și să nu îți mai fie teamă să fii vulnerabilă. Inima ta are nevoie de iubire adevărată, las-o să o găsească.

Psihologii dezvăluie pașii importanți pentru a iubi din nou după o despărțire dureroasă:

1. Oferă-ți timpul necesar pentru a îți reconfigura viața

După o despărțire nu trebuie să te grăbești pentru a fi din nou într-o relație. Acordă-ți puțin timp pentru a te regăsi, pentru a îți reconfigura viața, pentru a îți da seama cine ești cu adevărat. Profită de acest timp pentru a te vindeca.

Citește și:

2. Ai grijă de tine

Despărțirile sunt obositoare din punct de vedere emoțional. Ai grijă de tine, mănâncă sănătos, odihnește-te. Nu sta acasă singură pentru că îți va fi greu - încearcă să te înconjori de oamenii dragi și să le permiți să facă parte din acest proces de vindecare al tău.

3. Concentrează-te pe ce este frumos în viața ta

După despărțire poate fi greu să fii optimistă în ceea ce privește viața ta. Însă o parte din vindecarea ta este să rămâi în acea zona zen chiar și în cele mai întunecate momente. Concentrează-te pe tot ceea ce este frumos și bun în viața ta. Găsește modalități de a fi recunoscătoare Universului. Dacă te plângi constant de ceea ce ți se întâmplă te vei simți din ce în ce mai rău. Adoptarea unei modalități pozitive te va ajuta să te simți mai bine în ceea ce privește viața și viitorul tău.

Citește și:

4. Iartă

Știu, ușor de zi, greu de făcut. Însă această este o modalitate sigură de a face pasul cu trecutul. Dacă ierți persoană care ți-a greșit nu înseamnă că uiți tot ce s-a întâmplat, ci înseamnă că tu renunți la a mai simți durere. Te eliberezi de trecut și îți permiți să îți continui viața.

5. Învață-ți lecțiile

Vrei să iubești din nou, însă nu vrei că mai întâi să îți înveți lecțiile din relația trecută? Ce poți învăța din relația eșuată? Ai tendința de a alege parteneri ce nu vor să se implice? Poate cauți să salvezi oameni? Sau să fii salvată? Poate fi dureros să recunoști obiceiurile tale nesănătoase când vine vorba despre iubire. Nu te mustra, ci doar încearcă să înțelegi mai bine cine ești și ce poți schimba la tine pe viitor pentru a deveni o versiune mai bună a ta.

Citește și:

6. Lasă trecutul să fie trecut

Nu lua bagajul emoțional din relația eșuată în prezent și în viitor. Dacă eșți pregătită să ieși la întâlniri, nu menționa ce ți s-a întâmplat. Nu vorbi despre iubirea ta pierdută. Trecutul rămâne trecut, ceea ce contează acum este faptul că ești în prezent și încerci să îți construiești viitorul.

foto main luboffke, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.