Setari Cookie-uri

Nu vei găsi niciodată fericirea dacă mereu o cauți în alți oameni

Nu vei găsi niciodată fericirea căutând-o în toți oamenii care intră în viața ta și bat la ușa sufletului tău. Nu vei găsi niciodată fericirea dacă o legi de o altă persoană. Nu vei găsi niciodată fericirea dacă pui alți oameni, și nu pe tine, pe primul loc. 

Învață să fii conștientă de toate posibilitățile pe care le poate aduce fericirea. Doar imaginează-ți... lasă-ți gândurile să construiască oportunitățile minunate pe care viața ți le poate oferi. Visează cu ochii deschiși, manifestă și trăiește. Alege-te pe tine de fiecare dată, lucrează la relația pe care o ai cu tine însăți, descoperă-ți sensul vieții și învață de fiecare dată ceva nou. Ieși din zona de confort și explorează această lume incredibilă, asumă-ți riscuri, fă greșeli, ridică-te de la pământ și ia-o de la capăt.

Fericirea deplină este atinsă doar atunci când priveșți adânc în interiorul tău și în loc să spui "Vreau să fiu fericită cu cineva" alegi să îți spui "Vreau să fiu fericită cu mine. Ce pot face pentru a fi cea mai fericită versiune a mea?"... și de aici totul se va schimba.

Citește și:

Cum poți fi fericită? Îți spunem noi mai jos:

1. Trăiește viața

Potrivit studiilor cei mai fericiți oameni din lume cheltuiesc mai mulți bani pe experiențe și mai puțini pe lucruri materiale. În loc să îți cumperi tot felul de bunuri, investește în ceea ce contează cu adevărat - călătorește, mergi la un concert, la teatru, la festivaluri, practică un sport. Dă-ți seama ce activitate te face fericită și fă-o cât mai des cu putință.

2. Practică recunoștința

A avea o atitudine recunoscătoare cu privire la viață este cea mai puternică armă împotriva negativității. Cel mai eficient exercițiu pe care îl poți face durează doar cinci minute: în fiecare zi (mai exact seara), încearcă să notezi trei lucruri pentru care ești recunoscătoare. Acest obicei ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a fi fericită cu adevărat.

Citește și:

3. Trăiește în clipa prezentă

Mulți dintre noi suntem atât de concentrați asupra lucrurilor care s-au întâmplat ieri sau asupra celor care se vor întâmplă mâine sau săptămâna viitoare sau peste 15 ani încât nu mai știm să trăim în momentul de acum. Ia-ți un moment (da, chiar acum!) pentru a sta pentru 2 minute nemișcată, cu ochii închiși și a te concentra pe respirație (și doar atât). Studiile arată că cei care practică mindfulness și meditația sunt mai fericiți și mai sănătoși decât restul oamenilor.

4. Alege să îți faci timp și pentru tine

Mereu te confrunți cu o listă lungă de taskuri de făcut, lista ce pare să nu se termine niciodată. Dar, indiferent de câte lucruri ai de rezolvat, învață că zi de zi să încerci să îți iei puțin timp pentru tine - fă exerciții, ieși la o plimbare, pregătește-ți mâncarea ta preferată, dormi cât trebuie, fă-ți o rezervare la spa.

Citește și:

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.