Setari Cookie-uri

10 ierburi și mirodenii din bucătăria turcească și beneficiile lor pentru sănătate

Bucătăria turcească urmează tradiţiile culinare otomane. Iar pentru că imperiul otoman a intrat în contact cu multe popoare și culturi, specialităţile turceşti sunt foarte variate cu influenţe atât asiatice, cât şi balcanice.

Mirodeniile pe care le folosesc fac deliciul și dau specificul mâncărurilor turcești. Iată cele mai populare ierburi și condimente pe care le poți gusta în preparatele turcești.

1.Chimionul. Denumit și cumin, este un condiment indispensabil în bucătăria turcească. Îl poți găsi în mâncărurile populare de köfte (chiftele) și, în general, în mâncărurile din carne tocată. El este folosit și pentru condimentarea cârnaților sucuk. Printre numeroasele beneficii pentru sănătate, se numără creșterea imunității, facilitarea digestiei, întârzierea îmbătrânirii celulelor și evitarea anemiei.

2.Cimbrul. Este o plantă care crește aproape peste tot în Anatolia, de obicei în zonele de munte. Este folosit des în bucătăria turcească uscat și sfărâmat, la preparatele cu carne, precum ardei umpluti cu carne.

Citește și:

Citeste continuarea pe Garbo.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.