Daca esti alergica sau ai intoleranta la cafea si ceai sau pur simplu vrei sa renunti la cafea, am o veste buna. Ai cateva optiuni. Unele dintre noi nu isi pot incepe ziua fara o bautura care sa ne puna in miscare iar cafeaua si ceaiul sunt cele mai des intalnite optiuni. Exista insa unele alternative la fel de gustoase si de eficiente.

S-a lansat Kafune, cafeaua care-ti pune pe birou exuberanta Braziliei

Yerba Mate si Guayusa sunt doua optiuni pentru o sursa sanatoasa de energie fara a mai fi nevoita sa apelezi la cafea si ceai. Ambele plante provin din America de Sud, energizeaza si ajuta nutritia. Frunzele sunt incarcate cu polifenoli, care ofera beneficii anti-inflamatorii si combat a cancerului.

Ambele bauturi asigura o sursa echilibrata si curata de energie oferind in acelasi timp un element nou in rutina ta zilnica. Le poti pune la fiert si bea simple sau cu indulcitor sau poti crea bauturi mai sofisticate.

Yerba Mate Latte

Fierbe 200 grame de yerba mate. Adauga 100 de grame de lapte de cocos incalzit si miere sau sirop de artar. Adauga un varf de frisca.

smoothie cu fructeFoto: Africa Studio, Shutterstock

Mate smoothie cu fructe si iaurt

Se prepara o portie de Yerba Mate si se lasa sa se raceasca. Intr-un blender, se adauga doua banane congelate, o ceasca de capsuni taiate bucati mici, doua cesti de iaurt (orice gust) si suficienta gheata pentru a face amestecul spumos. Se amesteca pana la omogenizare. Poti adauga miere sau suc de fructe proaspete (ananasul sau merele sunt alegeri bune) pentru a-i indulci gustul. Se adauga Yerba Mate si se amesteca doua secunde pentru a se omogeniza. Se toarna in doua pahare inalte si servesc. Yummy!

Urmareste mai multe tipuri de Yerba mate pentru ceaiuri energizante.

Ceai dulce, traditional de de nuca de cocos si Guayusa

Se prepara ceaiul folosind doua linguri de frunze de Guayusa la 200 de grame de apa. Se pun intr-un ceainic, si, dupa fierbere, se inlatura frunzele prin strecurare. Lichidul se pune intr-un blender si de adauga 1-2 2 linguri de unt de nuca de cocos, ulei de cocos sau lapte. Se adauga zahar brun, zahar de nuca de cocos sau miere, dupa gust. Se amesteca bine pana cand devine spumos.

Foto prima pagina: Liv friis-larsen, Shutterstock

Ceaiul de BUSUIOC - planta sfanta a fenicienilor
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: