Iata ce trebuie sa mancam la 20, 30 si 40 de ani pentru a ne mentine in forma si a avea un organism sanatos.
La 40 de ani
La 40 de ani, trebuie sa te concentrezi pe sanatatea ochilor si reducerea inflamatiilor din corp.
Alimentele de baza pentru tine includ:
- Anghinarea purifica si protejeaza ficatul. Are, de asemenea, un efect diuretic slab asupra rinichilor. Unele studii au aratat ca anghinarea poate regenera de fapt tesuturile hepatice.
- Algele marine sunt bogate in iod, important pentru buna functionare a tiroidei.
- Semintele de floarea-soarelui sunt bogate in vitamina E, acid folic, seleniu si magneziu, fiind benefice pentru sanatatea cardiovasculara si mintala.
- Semintele de susan contribuie la o tensiune arteriala sanatoasa
- Orezul brun este bogat in fibre si poate ajuta la reducerea colesterolului si imbunatatirea digestia.
- Spanacul, bogat in vitamine, clorofila, beta-caroten si luteina, este esential pentru sanatatea ochilor.
- Nuca de cocos, bogata in fibre, ajuta la combaterea virusurilor si bacteriilor.
- Sardinele, bogate in omega-3, sunt o buna sursa de calciu.
Foto prima pagina: Pressmaster, Shutterstock