Setari Cookie-uri

7 moduri pentru a-i inspira pe cei din jur sa devina VEGETARIENI

Nu este vorba de o ambitie de-a ta ci de grija ta pentru ei.

Esti vegetariana dar iubitul tau nu este insa ti-ai dori sa fie. Si nu numai pentru ca iubesti animalele dar si pentru ca stii ca dieta vegetariana este sanatoasa. Nu este vorba de o ambitie de-a ta ci de grija ta pentru el. Ce de facut? Sper ca sfaturile de mai jos sa iti fie de folos.

1. Nu critica, nu condamna si nu te plange

Tine minte ca suntem cu totii oameni care avem emotii. Atunci cand suntem criticati, devenim defensivi in loc sa fim deschisi la schimbare. Asadar nu critica ci, din contra, concentreaza-te asupra beneficiilor solutiei propuse de tine.

2. Inspira schimbarea in cealalta persoana in loc sa o fortezi.

De exemplu, daca ai un prieten preocupat de protectia mediului, ii poti explica rolul pe care consumul redus de carne in atingerea unui astfel de obiectiv.

3. Singura modalitate de castiga o cearta este sa o eviti

Este mai eficient sa fii un exemplu decat sa incerci sa convingi pe cineva prin vorbe. Discutiile in contradictoriu reprezinta o irosire de timp si de energie, mai ales cu persoane care nu sunt pregatite sa faca o schimbare.

Citește și:

4. Fii un bun ascultator

Incurajeaza-i pe altii sa vorbeasca despre ei insisi. Fiecare dintre noi are o poveste valoroasa de spus. Merita sa faci un efort sa intelegi mai bine interlocutorul si sa asculti ceea ce spune, in loc sa vorbesti non-stop.

5. Incearca sa te pui in locul celuilalt

Adevarul este ca majoritatea dintre noi nu s-au nascut vegetarieni. Prin urmare, ne putem pune cu usurinta in locul celeilalte persoane si intelege prin ceea ce trece.

6. Fa apel la nobletea existenta in fiecare suflet uman

Veganii cred ca alegerile lor dietetice reflecta alegerile lor morale dar este important sa recunosti ca si persoana din fata ta are astfel de valori. Gandeste-te ca poate isi hranesc familia intr-un anumit fel deoarece cred ca este cel mai bun mod de a-si hrani copiii. Daca poti recunoaste acest lucru, vei putea sa le arati ca veganismul este un mod minunat nu numai de a ne hrani familia, ci si de a ne invata copiii sa participe la cauze pozitive, cum ar fi conservarea mediului.

Citește și:

7. Pune intrebari in loc sa dai ordine

Nimanui nu ii place sa i se spuna ce sa faca. In schimb, poti face sugestii sub forma de intrebari si a ajuta cealalta persoana sa ia o decizie de una singura. Ii poti vorbi despre o leguma minunata si despre retele gustoase care se pot prepara pe baza acesteia.

Foto by Pressmaster / Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.