Setari Cookie-uri

Cum să îți revii după ospățul de Paște: Strategii prietenoase ca să scapi de excesul de kilograme

Nu ți-am pregătit o dietă, am ceva mai bun: un instrument care te va ajuta să renunți odată pentru totdeauna la regimurile de slăbire, să te stabilizezi la greutatea ta ideală și să reîncepi să te bucuri de mâncare. 

Fie că ai sărit puțin calul în platoul cu cozonac sau pur și simplu ai ajuns la concluzia că a venit vremea să renunți la cele câteva kilograme acumulate în sezonul rece, probabil că în această perioadă ochii tăi scanează intenetul în căutare de diete.

Dacă ești în această situație, atunci ai ajuns în locul potrivit. Nu ți-am pregătit o dietă, am ceva mai bun: un instrument care te va ajuta să renunți odată pentru totdeauna la regimurile de slăbire, să te stabilizezi la greutatea ta ideală și să reîncepi să te bucuri de mâncare.

Organismul tău știe mai bine: Primăvara nu-i ca iarna!

Înainte de a trece la fapte, aș vrea să îți punctez o informație care te va ajuta să ai mai multă încredere în corpul tău pentru că restabilirea unui canal eficient de comunicare cu propriul organism este un pas esențial în migrarea către un stil de viață mai sănătos.

Citește și:

Probabil că ai mai auzit această afirmație: este normal să luăm câteva kilograme în plus iarna. Organismul are nevoie de un extra-strat de grăsime în sezonul rece pe post de izolație termică și mecanică. Această grăsime de pe “aripioare” ne ține de cald și ne protejează de fapt de fracturile de șold atât de problematice în special la femei, mai ales atunci când sunt asociate cu osteoporoză.

La fel de natural este să slăbești atunci când vine sezonul cald (pentru că nu mai aluneci pe gheață să-ți fracturezi șoldul, nu-i așa?). Astfel, dacă vei reuși să te reconectezi cu corpul tău, el îți va șopti ca în această perioadă, când în sfârșit ne bucurăm de temperaturi în jur de 20 grade C, nu are nevoie de prea multă mâncare. Și, pentru că organismul la rândul său este în armonie cu natura și cu energia ei, el va tânji după acele fructe și legume pe care natura le-a proiectat anume pentru acest sezon: spanacul, prazul, leurda, ceapa și usturoiul verde, ridichile, salata verde sunt felul în care Mama Natură a ales să-ți refacă depozitele de minerale și vitamine. Căpșunile și rubarba sunt deserturile sănătoase cu care te poți răsfăța în acest sezon, în timp ce fiecare celulă din corpul tău se scaldă în antioxidanții pe care ele ți le oferă. De exemplu:

Citește și:

Vizionare placuta


Oana a fost primul redactor sef Kudika.ro, pe vremea când era singurul angajat din redacție. Este pacifistă convinsă (când totul merge conform planului) și...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.