Setari Cookie-uri

Cum să îți revii după ospățul de Paște: Strategii prietenoase ca să scapi de excesul de kilograme

Nu ți-am pregătit o dietă, am ceva mai bun: un instrument care te va ajuta să renunți odată pentru totdeauna la regimurile de slăbire, să te stabilizezi la greutatea ta ideală și să reîncepi să te bucuri de mâncare. 

  • Spanacul are (știm toți, grație faimosului marinar) o doză zdravănă de fier. Dar spanacul nu înseamnă doar atât. El conține și acid folic, precum și vitaminele A, o parte din grupul B, precum și C, E, K. În plus, natura a proiectat spanacul ca fiind un laxativ ușor, un efect de dorit mai ales dacă te-ai înfruptat cu alimente fără fibre în sezonul rece și de Paști (când vreau să cred că salata a fost atracția principală de pe masă, dar să fim serioși…).
  • Leurda este un antiviral și antimicrobian excelent, binevenit într-un sezon de tranziție când virozele sunt în floare. El este și un foarte bun imunomodulator pe care ar trebui să-l consume toți alergicii care muciozesc, strănută și se înfundă primăvara.
  • Ridichile sunt și ele antivirale excelente. Sunt o sursă bună de vitamina C, ajută la eliminarea excesului de apă și par a fi utile în prevenirea migrenelor, aviz doamnelor care se chinuie cu migrenele în această perioadă.
  • Căpșunile nu sunt doar gustoase ci și sărace în calorii (deși, vă spuneam în urmă cu o săptămână, oricum fuctele nu îngrașă). Vin la pachet cu vitaminele A, B, C, E și K și minerale calciu, magneziu, potasiu și fier dar și minerale mai rare, de care organismul are nevoie: mangan, zinc, fluor, fosfor, cupru. Dar cel mai interesant aspect al căpșunilor având în vedere subiectul acestui articol este conținutul în fitonutrienți, antocianină mai exact, o substanță care îmbunătățește flora microbiană, scade rezistența la insulina luptând împotriva inflamației din obezitate (ceea ce nu este același lucru cu “a arde grăsimile” dar, în mod evident, este de dorit).
  • Rubarba este o legumă-fruct cu beneficii spectaculoase. Nu am știut de existența ei până în urmă cu câțiva ani când am găsit o rețetă apetisant de tartă cu rubarbă în revista Good Food România. De atunci o pregătesc în fiecare an pentru că rubarba este bogată în antioxidanți, scade rezistența la insulina, conține calciu, potasiu, vitamina A și C iar tarta e super gustoasă si se gaseste în top trei dulciuri pe care le ador. În plus, dacă o faci singură, ai unda verde să o mănânci pentru că respecți regula lui Michael Pollan - mănâncă orice, dar gătește-l singur.

Rețete pentru tartă cu rubarbă găsești pe cookiejar.ro și în bucătăria lui Mazilique.

Citește și:

Vizionare placuta


Oana a fost primul redactor sef Kudika.ro, pe vremea când era singurul angajat din redacție. Este pacifistă convinsă (când totul merge conform planului) și...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.