Setari Cookie-uri

Șase tipuri de lapte și beneficiile lor

Fie că îl bem cu cacao și zahăr, îl adăugăm la cafea sau la prăjituri, laptele reprezintă o constantă în  bucătăria noastră. Iată șase dintre cele mai populare tipuri de lapte și cum poți beneficia de ele. 

1. Lapte degresat

Laptele degresat fără grăsimi a făcut ravagii în anii 90, când dietele cu conținut scăzut de grăsimi erau în vogă. De fapt, studiile arată că, de fapt, grăsimea crește pofta de mâncare.

2. Lapte integral

Spre deosebire de laptele degresat, laptele integral are conținutul de grăsime intact.

Deși o cană de lapte integral conține cinci grame de grăsimi saturate poate face parte dintr-un regim alimentar sănătos.

De asemenea, prăjiturile și brioșele făcute cu lapte integral tind să nu se usuce la fel de mult și să aibă o textură mai fină.

3. Lapte fără lactoză

Produsele lactate fără lactoză sunt o opțiune excelentă pentru persoanele care sunt intolerante la lactoză. Laptele fără lactoză conține toate elementele component benefice (cum ar fi calciul și alți nutrienți) care se găsesc în laptele obișnuit.

Citește și:

4. Laptele de migdale

Unul dintre cele mai populare tipuri de lapte pe bază de plante de pe piață, laptele de migdale este semnificativ mai scăzut în calorii, grăsimi și proteine decât laptele de vacă. Este mai bogat în vitamine și minerale, în special vitamina E.

Deși îl poți folosi la gătit și la coacere, laptele de migdale are o aroma și o textură mai scăzute decât laptele de vacă.

5. Laptele de caju

La fel ca laptele de migdale, laptele de caju are un conținut scăzut de calorii și grăsimi. El este asemenea, o sursă bună de grăsimi polinesaturate, vitamina, A și vitamina E.”

Cu o textură bogată în nuci, cremoasă, laptele de caju este un adaos excellent la smoothie-uri.

6. Laptele de ovăz

"Cunoscut pentru textura sa cremoasă și aroma sa plăcută, laptele de ovăz câștigă din ce în ce mai mult teren.

Citește și:

Deși conține mai multe calorii decât multe alte tipuri de lapte pe bază de plante, aduce, de asemenea, un aport mai mare în proteine. Textura sa cremoasă provine de la numărul mai mare de carbohidrați existent din laptele de ovăz, care oferă și o cantitate suplimentară de fibre.

Mulțumită aromei și texturii mai puternice a laptelui de ovăz, a devenit un lapte popular bazat pe plante în magazinele de cafea. Încercați-l într-un latte când vă simțiți fantezie.

Featured foto by Davizro Photography via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.