Setari Cookie-uri

7 Pasi catre iubirea de sine

Primul pas pentru a fi fericita si a ajunge la iubirea adevarata este sa inveti sa te iubesti pe tine insati!

Orice calatorie in exteriorul nostru incepe cu o calatorie interioara. Iar calatoria spre iubirea, "adevarata" cum ii spui tu, in relatia cu alte persoane, incepe cu primul pas pe care il faci catre iubirea de sine. Nu vei putea iubi o alta fiinta pana cand nu te vei iubi pe tine.

7 pasi prin care sa ai mai multa incredere in tine

iubirea de sine Foto: RossHelen, Shutterstock

Fii mai constienta de senzatiile din corpul tau

Atunci cand te simti impacata, echilibrata, concentrata, fericita si atunci cand te gandesti si actionezi din iubire de sine. Dar si atunci cand te simti deprimata, nefericita, adica atunci cand nu te iubesti.

Inceteaza sa mai actionezi fara iubire

Fa o pauza, respira, bea un ceai aromat, imbratiseaza un copac, citeste o carte buna, sfarama gandurile si gesturile care te indeparteaza de iubirea de sine. Scrie sau rosteste gandurile si trairile negative la adresa ta pentru a le neutraliza. Intrerupe orice tipar de comportament sau gandire care te impiedica sa traiesti in prezent.

Citește și:

Accepta-ti nevoile din ACUM

Ce anume iti trebuie cu adevarat? Poate ca ai nevoie sa vorbesti cu un prieten, poate sa petreci mai mult timp in natura. Asigura-te ca nevoile tale emotionale si fizice sunt indeplinite. Identifica-le si actioneaza.

Accepta ca esti o fiinta omeneasca si ca faci greseli

Nu te mai judeca nici pe tine si nici pe altii atat de aspru. Inceteaza sa mai ceri perfectiune. Dezvoltarea personala presupune sa mai si gresesti din cand in cand. Fii sincera in privinta limitelor tale si asuma-ti responsabilitatea pentru realitatea pe care o traiesti. Invata din greseli si actioneaza diferit data viitoare. Cere-ti scuze, atunci cand este cazul, si iarta-te.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.