Setari Cookie-uri

Educația sexuală în țara menstruației din cutiuța albastră

La ora la care bat (cu furie, ca să fiu sinceră) în tastaură acest articol se dezbate în plenul Camerei Deputaților legea care interzice orele de educație sexuală în școli.

Argumentele deputatului care a propus proiectul este că educația sexuală încurajează, dacă nu cumva pornografia, măcar promiscuitatea. Nu mi-e limpede la ce ore de educație sexuala a participat domnul în cauză, am impresia ca eu le-am ratat fix pe astea. Proști și săraci suntem mai ușor de dus în lesă, bag de seamă.

Îmi amintesc astăzi de o discuție pe care am avut-o în primii ani de adolescență, pe la 13 ani, în grupul de fete cu care mă jucam în spatele blocului. Nu în talpa țării, nu în anul 1800. București, Drumul Taberei, circa 2004.

O parte dintre fetițe aveau menstruație, altele nu. O parte dintre ele primiseră câteva informații din familie, altele nu. Drept urmare, una dintre fetițe era absolut convinsă că menstruația vine dintr-o cutiuță albastră, ascunsă acolo, stiți voi unde. Așa a făcut mintea ei inocentă legătura dintre menstruație și reclamele pentru absorbante de la televizor.

Citește și:

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.