Setari Cookie-uri

5 Ingrediente cheie ale unei relații de cuplu sănătoase

Cele mai longevive relații, cu o conexiune puternică, în care cei doi parteneri trăiesc clipe minunate împreună, dar reușesc totodată să depășească obstacolele vieții, care unoeri pot fi foarte grele, au câteva secrete comune, baze ale interacțiunii între parteneri.

Susținerea reciprocă, lipsită de egoism

Atunci când cei doi parteneri sunt legați de sentimente de dragoste adevărată, aceștia se susțin reciproc în toate proiectele, au grijă unul ce celălalt, indiferent de ce spun cei din jurul lor, își oferă spațiu și mai ales încredere. Astfel că sentimentele de gelozie, teama de înșelare, de minciună nu există într-o astfel de relație. Bănuielile, ca să le spunem așa, apar în relațiile în care își face loc nesiguranța, fie prin prisma unor experiențe neplăcute din trecut, rămase nevindecate, fie prin acțiunile ambigue ale partenerului, care lasă loc pentru interpretări nedorite ale unor gesturi și reacții pe care le face în raport cu relația în care este implicat.

Într-o relație puternică, partenerii își cunosc prietenii și, mai mult decât atât, simt nevoia să îi comunice partenerului unde se duc, sau dacă nu se poate, își caută partenerul atunci când sunt departe, pur și simplu au nevoie să îl audă, să îl vadă, să mențină conexiunea. Atunci când această conexiune este forțată, când unele lucurui sunt dezvăluite doar pentru că au fost puse întrebări, când această legătură nu este ținută de la sine și unul dintre parteneri nu este cât se poate de transparent, încolțește indoiala.

Citește și:

Gândesc viața pentru doi

Într-un cuplu legat de sentimente profunde, cei doi parteneri își fac alegerile în raport cu cuplul. Așadar cer des părerea celuilalt, oferă alternative, comunică deschis despre ceea ce își doresc, pur și simplu nu își pot imagina viitorul fără celălalt. Împreună se simt mai puternici și se simt împliniți.

Foto articol: By Rock and Wasp/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.