Setari Cookie-uri

Când simțim iubirea într-un mod dăunător: tipologia celor dependenți de iubire

Se spune că rămânem blocați la vârsta la care am primit cea mai puțină iubire. Psihologia modernă observă omul în toată esența sa, de la copilăria timpurie și până la experiențele recente, toate având un ecou asupra comportamentului actual. Când vine vorba despre relații, mai mulți „parametri” funcționează simultan pentru fericirea cuplului, de la modul în care iubim și comunicăm, până la stilul de viață, valori prioritare și cultură.

Seducătorul care seduce și pleacă – VĂZUT. SEDUS. FRICĂ. PLECAT!

Acest tip de implicare în relație seamănă cu cea de mai sus, însă este mult, mault mai instabilă. Este legată de teama de atașament, fiind focusată doar pe un scop precis, demonstrarea și acoperirea unor nevoie de scurtă durata: reușesc să cucerească sau reușesc să obțină relații sexuale. Dar le este teamă să se atașeze sentimental de partener. În viața acestora pot există mai multe drame, unele provenind chiar din copilărie, ajutorul unui specialist în psihologie și relații fiind de ajutor.

Dependentul de iubire neîmpărtășită – ÎNTR-O BUNĂ ZI O SĂ MĂ IUBEȘTI

Aceasta este tipologia acelei persoane care iubește o altă persoană excesiv, chiar dacă această nu este disponibilă. De obicei acest tip de iubire dependentă se bazează pe iluzii și speranța, pe idei și planuri nerealiste, iar suferința poate fi foarte mare. Uneori se poate exterioriză prin gesturi sufocante în încercarea de a cuceri acea peroană, putând duce la manifestări abuzive și amenințări.

Citește și:

Este recomandat ca, atunci când simțim că ne aflăm într-o situație unde pierdem controlul, să cerem ajutorul unui specialist în psihologie comportamentală și relații sau chiar în abuz. Uneori, ieșirea dintr-o relație poate fi foarte dificilă și provocatoare, mai ales când condițiile de mediu, financiare și familiale nu sunt propice.

Foto articol: By Rawpixel.com/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.