Setari Cookie-uri

5 Semne ale infidelității în cuplu

Deși s-au tot căutat motive pentru care apare infidelitatea în cuplu, în mod cert nu este vorba doar despre relația în sine, ci și de modul în care oamenii se schimbă, de valorile pe care le au în viață, de crizele emoționale și nu numai prin care trec de-a lungul vieții.

Infidelitatea nu devine evidentă când aventura a fost sporadică, însă atunci când se creează o relație între partener și a treia persoană, lucrurile încep deja să se schimbe.

Psihologii au identificat o serie de comportamente pe care le manifestă partenerul infidel.

Partenerul infidel are nevoie de mai mult timp doar pentru el

Partenerul pare că are nevoie de intimitate mai mult decât înainte sau de timp pe care să îl petreacă în afara relației.

Astfel, începe să se retragă când folosește telefonul sau apar apeluri la care nu răspunde, ori chiar pune pe silențios telefonul. Parolele conturilor sale devin mai riguroase și nu îl mai observi când folosește aplicațiile de chat, are grijă să nu le mai vezi.

De asemenea, este posibil să lipsească mai mult de acasă decât de obicei, fie deodată are program mai lung la muncă, fie apar delegații și așa mai departe.

Citește și:

Partenerul infidel devine mai interesat de aspectul fizic decât până acum

Pare mai atent la igienă, la haine, poate chiar achiziționează haine noi sau chiar își schimbă stilul vestimentar.

Este posibil chiar să se îmbrace mai atrăgător, își poate face un abonament la sală, devenind astfel mai atent nu doar la vestimentație, ci și la aspectul corpului sau, fără a fi legat de alte motive sau de sănătate.

Prietenii lui/ei din anturaj te ocolesc

Poți simți că prietenii partenerului nu se mai comportă în relație cu tine ca înainte, par să te evite sau chiar să te ignore. Nu îți mai răspund mereu la telefon (te sună ei mai târziu, dupa ce au confirmat cu partenerul infidel), tocmai pentru a nu fi puși să răspundă dacă partenerul tău este în prezența lor sau nu. Pe de altă parte, este posibil să îi macine sentimentul de vină.

Citește și:

Astfel, pur și simplu observi că prietenii acestuia se distanțează de tine. Nici vizitele nu mai sunt ca înainte, iar dacă încerci să aduci în discuție o ieșire a partenerului cu acei prieteni, aceștia vor evita discuția, neștiind ce să spună.

Cadouri și romantism care traduc sentimentul de vină

Acest comportament apare atunci când partenerul te apreciază, nu este decis dacă vrea sau nu să te piardă, însă vrea să se asigure că relația voastră nu se destramă. Sentimentul de vină naște un comportament compensator, astfel că începe să îți facă mici surprize, să își dedice un weekend pentru o vacanță în doi sau orice alt gest prin care încerca să te convingă că totul este în regulă în relația voastră.

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.