Setari Cookie-uri

Doar 2 Secrete psiho-spirituale pentru a găsi partenerul ideal

Relațiile ne pot fi ca o școală a vieții, uneori cu puternice ecouri asupra sănătății noastre psiho-emoționale sau chiar fizice. A înțelege principiile și diferențele între atracții poate reprezenta primul pas către adevărul interior, către echilibru emoțional și către șansa de a întâlni partenerul potrivit pentru relația de cuplu.

1. Învață diferența între cele două tipuri de atracție

Psihologii disting între două tipuri de atracții, iar dacă vom înțelege aceste concepte, ne putem considera pe drumul cel bun. Specialiștii vorbesc despre atracțiile de deprivare și atracțiile inspiraționale. Ambele sunt, probabil, la fel de intense, dar cu siguranță, una dintre aceastea mult mai benefică pentru sănătatea noastră emoțională.

Atracțiile de deprivare – când sufletul nostru are răni nevindecate

Atracțiile de deprivare sunt cele care ne prind în același cerc vicios din care parcă nu mai ieșim. Acestea sunt legate de rănile noastre interioare rămase nevindecate, iar în dorința de a ne găsi fericirea căutăm parteneri în care să ne proiectăm propriile neajunsuri și vulnerabilități. Este acea atracție în care credem că partenerul ne poate aduce fericirea mult sperată. Ceea ce este însă o capcană, pentru că singurii responsabili de propria fericire suntem noi înșine.

Citește și:

Așadar, în atracțiile de deprivare mai degrabă bifăm calitățile pe care le-am dori în celalalt și care credem că ne completează viața, și nu neapărat profunzimea relației cu acea persoană. Sunt acele atracții în care avem așteptări mari de la celălalt, dar descoperim că, deși prezintă calitățile dorite, persoana respectivă fie se schimbă, fie nu rămâne disponibilă pentru noi pe termen lung, apărând despărțirea sau, mai grav, abuzul.

Aceste relații nu ne aduc fericirea, ci mai degrabă ne adâncesc în nefericire. Și tindem să tot repetăm astfel de relații, încercând să mușamalizăm propriile răni interioare. Vindecarea emoțională reprezintă unul dintre primii pași în clădirea unei relații sănătoase.

Citește și:

Atracțiile inspiraționale – când dragostea se clădește pe libertate și respect

La polul opus se află atracțiile inspiraționale, adesea ocolind „dragostea la prima vedere”. Poate că la fel de intense ca cele deprivare, aceste atracții par să crească treptat, bazându-se pe respect, pe interacțiune între parteneri, pe dovezi de compatibilitate, de susținere și de apropiere emoțională.

Aceste atracții sunt cele care stau la baza relațiilor sănătoase de dragoste, în care simțim că evoluăm, că suntem în siguranță, că vulnerabilitatea ne este acceptată și respectată, și nu negată sau chiar luată în râs.

Aceste relații sunt așa-numitele legături mature, care definesc cuplurile stabile, puternice, în care ambii parteneri se susțin și se dezvoltă, chiar dacă fiecare pe drumul sau. Partenerii, deși sunt în cuplu, se simt liberi și puternici, le pasă cu adevărat de cealaltă persoană, se raportează la aceasta când fac alegeri și simt că primesc un sprijin adevărat.

Citește și:

Atracțiile inspiraționale clădesc dragostea necondiționată. Însă pornesc de la propriul nostru echilibru interior. Putem intra în astfel de relații când știm cine suntem, când rănile sufletului nostru sunt vindecate, când ne știm bine limitele în fața cărora nu vom face compromisuri. Citește continuare în pagina 2 >>

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.