Setari Cookie-uri

5 Pași prin care poți aduce echilibrul în relație după naștere

Venirea pe lume a copiilor noștri ne aduce o bucurie nemărginită, cum n-am trăit vreodată! Îngrijirea unei făpturi așa firave și atât de dependentă de noi ne poate duce la suprasolicitare, dar și la dezechilibru, schimbând rutina din viațanoastră, dar și a partenerului. Multe cupluri simt că trebuie să facă față multor provocări după nașterea copilului. Vă invităm să descoperiți câteva idei care vă pot fi de folos cu privire la îmbunătățirea vieții de cuplu după naștere.

Comunicarea – puterea de a spune ce ai nevoie

Perioada de după naștere poate fi foarte stresantă, obositoare pentru ambii părinți, cu atât mai mult cu cât apar noi și noi întrebări și griji cu privire la creșterea copilului, sănătatea acestuia, dezvoltarea și așa mai departe.

Din acest motiv ambii parteneri pot neglija nevoile celuilalt sau pur și simplu nu le observă. O comunicare clară poate fi de ajutor, căci celălalt nu ne poate citi gândurile. Așadar o nevoie de îmbrățișare, de mâncare, de ajutor sau pur și simplu de prezență a celuilalt trebuie comunicată.

În felul acesta partenerii se pot ajuta eficient între ei, comunicând sincer când au nevoie unul de celălalt.

Lucrați împreună

Lucrați împreună la clădirea unei relații mai puternice și armoniase. Problemele nu pot fi evitate, dar pot fi transformate în lecții cu care să pășiți în noua voastră viață, aceea de părinți. O atitudine calmă, pozitivă și veselă poate alunga starea de tensiune din relație și poate șterge posibile certuri care s-ar fi ivit „din nimic”.

Citește și:

Planificați tot ce se poate

Planificarea vă ajută să faceți față mult mai ușor neprevăzutului, așadar încercați să vă planificăți atât bugetul, meniul, chelthuielile obligatorii, cât și timpul (deplasările, ieșirile la plimbarea micuțului, vizite etc.).

Astfel veți cunoaște deja ce este de făcut, veți identifica „slăbiciunile” planurilor voastre, lăsând loc îmbunătățirilor și vă veți putea planifica propriul timp astfel încât să nu îl încurcați pe partener (și viceversa).

Cereți ajutor suplimentar

Când simțiți că aveți nevoie de o pauză sau pur și simplu aveți norocul de a va putea psrijini pe ajutorul unor apropiați (bunici, mătuși, prieteni etc.), nu ezitați să cereți ajutorul.

Citește și:

Nu neglijați intimitatea

Micile gesturi de tandrețe, cuvintele frumoase adresate între parteneri, îmbrățișările, micile cadouri și răsfățul între parteneri sporesc intimitatea, aduc armonie în cuplu și mențin relația "colorata".

Din punct de vedere al sexualității, perioada de refacere după naștere și ce de acomodare durează, însă nu la nesfârșit. Dați-vă timp unul altuia.

Foto: De la Syda Productions/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.