Setari Cookie-uri

Pare simplu, dar poate fi chiar complicat: Cum poți aprofunda legătura emoțională în relația de cuplu

Apropierea emoțională reprezintă un aspect esențial în orice relație de cuplu. Aceasta înseamnă să vă simțiți conectați și înțeleși la nivel profund în relație și să aveți o legătură sentimentală puternică. Cu toate acestea, în ritmul agitat al vieții moderne, poate fi dificil să mențineți și să dezvoltați apropierea emoțională. Iată câteva sfaturi care vă pot fi de ajutor.

Trebuie să comunicați chiar și cele mai delicate aspecte

Când comunicați evenimente comune din relație poate fi ușor, însă când vine vorba despre ceva ce vă deranjează, va rănește sau vă expune o vulnerabilitate, atunci poate fi mai dificil de comunicat.

Însă fără a aborda și aceste subiecte sensibile devine imposibil să vă cunoașteți reciproc, să va înțelegeți unul pe celălalt, să vă acceptați.

Deschideți cu calm discuțiile delicate, astfel încât să nu ajungeți să vă enervați și să culminați în certuri și reproșuri. Scopul vostru este acela de a lămuri o problemă, nu de a va învinovăți unul pe celălalt.

Cultivați calitatea timpului petrecut împreună

Adesea tindem ca timpul petrecut împreună să devină rutină, însă avem grijă la forma pe care o ia această rutină? Pentru că ea este cea care descrie cuplul de cele mai multe ori. Rutina voastră este plină de evenimente tandre, de romantism, de concectare? Sau descrie un timp în care sunteți amândoi în casă, dar fiecare cu treaba lui?

Citește și:

Cultivați modul în care vă construiți această rutină în cuplu, căci aceasta va reprezenta majoritatea timpului pe care îl petreceți în doi.

legatura emotionala in cuplu, relatie de iubire Foto: Ground Picture/ shutterstock.com

Căutați să aveți și activități comune, hobby-uri comune

Poate alegeți plimbări în parc seara, poate lecții de dans, pictură, actorie etc.

Nici nu vă puteți închipui cât de multe puteți afla unul despre celălalt atunci când aveți un hobby împreună. Dacă nu ne credeți, încercați să mergeți la lecții de dans. Veți înțelege ce dorim să spunem!

Nu ezitați să vă complimentați, dar totodată să va arătați aprecierea și recunoștința unul față de celălalt

Micile gesturi fac relația frumoasă, țin pasiune vie și partenerii rămân concectați emoțional. Un compliment, o ținere de mâna, o mângâiere, o îmbrățișare schimbă în bine atmosfera din cuplu.

Citește și:

De asemenea, de fiecare dată când celălalt realizează ceva ce vă face plăcere, spuneți-i cum va simțiți, că apreciați, că vă place. Această confirmare îl ajută să înțeleagă mai bine ce anume apreciați și ce nu.

Gestionați conflictele cu empatie

Chiar dacă furia pare să vă ia mințile, încercați să vă păstrați calmul în conflicte și să puneți pe primul loc empatia.

Încercați să vă puneți în locul celuilalt, să îi înțelegeți neplăcerile, frustrările, poate chiar rănile interioare, pentru a reacționa cu blândețe și înțelegere, cu deschidere către schimbare, dar totodată să vă puteți expune clar argumentele.

Argumentele trebuie să fie legate de propriile valori și nu confundate cu critica și invinovatirea celuilalt.

Citește și:

Învățați să ascultați și să exprimați dorințele și nevoile voastre fără a recurge la reproșuri sau critici dure. Căutați soluții împreună și nu uitați să faceți pace după o dispută.

Mențineți vie pasiunea și piperată viața intimă

Dacă respectați toate cele de mai sus, deveniți cel puțin buni prieteni, însă pentru a fi un cuplu, aveți nevoie și de atracție fizică.

Viața intimă este deosebit de importantă pentru longevitatea cuplului. Acordați-i atenția cuvenită.

Puteți să încercați periodic lucruri noi, iar dacă apetitul sexual dispare, nu uitați că în spatele acestei probleme se pot ascunde și cauze medicale.

Discutați-le cu medicul de familie sau medicul specialist.

Atunci când problemele par să persiste, puteți cere și ajutorul unui psihoterapeut.

Citește și:

Însă nu lăsăți lucrurile să avanseze în direcția greșită. Luați atitudine din timp.

O relație sănătoasă și longevivă necesită permanentă implicare și susținere reciprocă din partea celor doi parteneri.

Nimic nu pică din cer și nu vine de la sine. Construirea unei relații înseamnă dinamism, implicare, acțiune, ințiativă.

Creșterea legăturii emoționale într-o relație de cuplu necesită efort și angajament din ambele părți. Cu comunicare deschisă, timp de calitate, interes reciproc și respect, puteți întări legătura voastră emoțională și vă puteți bucura de o relație sănătoasă și fericită. Nu uitați că fiecare relație este unică, așa că adaptați aceste sfaturi la nevoile voastre individuale și la dinamica relației voastre.

Citește și:

Sursa foto articol: LikClick/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.