Setari Cookie-uri

5 curiozitati despre Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld este unul dintre cei mai influenti designeri vestimentari. Desi se bucura de faima si apreciere, cariera lui nu este lipsita de controverse. Afla 5 informatii inedite despre viata lui:

Karl Lagerfeld este unul dintre cei mai influenti designeri vestimentari. Desi se bucura de faima si apreciere, cariera lui nu este lipsita de controverse. Afla 5 informatii inedite despre viata lui:

1. Personaj controversat


De-a lungul timpului, cariera designerului a fost presarata cu anumite controverse care i-au sporit popularitatea. Una dintre acesta ar avea legatura chiar cu data lui de nastere. Se stie ca s-a nascut pe 10 septembrie 1933, insa in biografia oficiala este mentionat anul 1939.

Excentric si dezinhibat, a reusit sa starneasca nemultumiri la Saptamana Modei de la Milano in 1993.

La prezentarea colectiei Fendi, Karl Lagerfeld a inlocuit manechinele profesioniste cu striperi si actori din filmele pentru adulti. Show-ul a fost considerat scandalos si a determinat-o pe Anna Wintour sa plece din timpul prezentarii.

sursa foto: Northfoto.com

Partner Agency: Guillaume GAFFIOT / VISUAL Press Agency

2. Un designer influent si un fotograf renumit


Karl Lagerfeld este unul dintre cei mai importanti creatori de moda. S-a format ca designer lucrand pentru case de renume precum Balmain, Jean Patou, Krizia, Chloe si Fendi.

In prezent se situeaza in topul celor mai influenti creatori de moda si numele lui este asociat involuntar cu lumea luxului si a elegantei.

A preluat departamentul de creatie al caselor Chanel, Fendi si isi exprima toata libertatea creativa prin intermediul propriului brand, Karl Lagerfeld. Nu doar pasiunea pentru moda i-a adus notorietate. Fotografia este o alta arta pe care o stapaneste cu maiestrie. Lagerfeld a realizat campanii de promovare pentru brandurile care-i poarta semnatura dar a facut pictoriale excelente si pentru revistele Vougue, Harper’s Bazaar sau Numero.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.