Setari Cookie-uri

De la Karl Otto la LAGERFELD: Adevarul din spatele povestii

Karl Lagerfeld, geniul teribilist al modei

Cand spui Karl Lagerfeld spui Chanel. Rafinament, eleganta, stil. Insa pana a-si face un nume in lumea modei, Karl Otto a avut un drum lung de parcurs.

Aceasta este povestea vietii sale.

Designerul s-a nascut in Hamburg sub numele de Karl Otto Lagerfeldt. Mai tarziu, el si-a taiata consoana „t” din nume pentru a-i da o rezonanta mai comerciala.

Una dintre ciudateniile artistului este faptul ca nu vrea sa i se stie adevarata data a nasterii dar anii in care se speculeaza ca a aparut pe lume cel care avea sa duca mai departe mostenirea Chanel sunt 1933, 1935 sau 1938.

foto Guliver/Splash News

In copilarie, Karl a fost un rasfatat al sortii. Familia sa era instarita datorita afacerilor cu lapte condensat. Astfel, el nu a simtit lipsurile majore provocate de cel de-al doilea Razboi Mondial. Mai mult de atat, Lagerfeld a studiat la o scoala privata apoi mai tarziu la un liceu din Paris, acolo unde s-a axat pe desen si istorie.

Citește și:

Rampa sa de lansare in lumea fashion a fost o competitie de design din 1955, unde a castigat premiul pentru cele mai bune paltoane. Pierre Balmain l-a angajat ca asistent iar trei ani mai tarziu, Karl colabora si cu Jean Patou.

Faima sa a luat amploare la inceputul anilor ’80 iar in 1983 a preluat conducerea brandului Chanel. Pastrand traditia casei de moda, el si-a inspirat colectiile din anii de glorie ai perioadei interbelice. A pastrat linia eleganta, clasica in mod vadit si intentionat, care pune in valoare feminitatea.

In colectiile sale, Lagerfeld a mizat pe tweed, stofa si matase. De asemenea, creatiile sale au detalii metalice aurii. Intr-o maniera unica si imposibil de egalat, Karl a imbinat intr-o armonie perfecta eleganta cu simtul practic, fortand astfel lumea modei sa iasa din inertie si sa se revolutioneze.

Citește și:

Cu toate acestea, nu i-a fost niciodata teama sa experimenteze cu texturi si accente diferite. Astfel, a inceput sa se indeparteze usor de linia clasica Chanel si sa se indrepte catre femeia moderna, din ce in ce mai dinamica.

Lagerfeld este cu adevarat un maestru al metamorfozelor. Marcile sale s-au transformat cu timpul, sub semnatura lui unica. Pe langa munca depusa la Chanel, el este director de creatie atat la Fendi cat si la brandul sau propriu.

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.