Setari Cookie-uri

De la Karl Otto la LAGERFELD: Adevarul din spatele povestii

Karl Lagerfeld, geniul teribilist al modei

In jurul sau au aparut diferite controverse. Designerul vestimentar este cunoscut pentru libertatile pe care si le asuma si criticile pe care le aduce unor nume mari, de la Michele Obama pana la Adele.
Unul dintre cele mai mari scandaluri de care este legat numele sau a avut loc in 1993, in timpul celui mai mare eveniment de fashion al anului, Saptamana Modei la Milano.

Karl Lagerfeld si Anna Wintour, foto Guliver/Splash News

Pentru prezentarea de moda, Karl a angajat stripperi si pe actrita de filme porno Moana Pozzi pentru a defila in noua sa colectie Fendi. Anna Wintour a iesit atunci din spectacol absolut revoltata. Se pare insa ca cei doi au facut pace intre timp pentru ca 4 ani mai tarziu, Vogue l-a numit designerul cu cel mai mare simt estetic, un om inaintea timpului sau care stie cum sa ia pusul momentului.

In 1994, Karl a dat peste cap lumea islamica atunci cand in colectia sa de primavara a folosit un citat din Coran. Musulmanii au fost foarte nemultumiti de acest lucru si au amenintat cu boicotarea marcii Chanel. In ciuda faptului ca au fost prezentate scuze oficiale, Consiliul Musulman al Oamenilor de Stiinta din Jakarta a amenintat cu proteste impotriva guvernului din tara natala a designerului, Germania.

Citește și:

El nu a scapat nici de ochiul critic al PETA, organizatia mondiala care lupta pentru drepturile si protejarea animalelor. Reprezentantii acesteia au vrut sa boicoteze showul de moda din New York pentru ca Lagerfeld a folosit blana naturala. Oamenii furiosi au aruncat cu placinte de tofu spre piesele vestimentare ale lui Karl. Din pacate pentru ei, proiectilele culinare si-au gresit tinta si au ajuns in schimb pe creatiile Calvin Klein.

Insa reactia lor nu a ramas fara rasunet. In ultimii ani, casa de moda Chanel a folosit intr-adevar blana artificiala, nu neaparat insa din spirit ecologist. Lagerfeld declara atunci ca tehnologia a evoluat foarte mult iar acum diferentele dintre blana adevarata si cea artificiala sunt aproape de nesesizat.

Celebritatile nu au scapat nici ele de ochiul critic al acestui estet. Despre Adele, Karl a spus ca e „grasa insa are o fata frumoasa si o voce divina”. Reactia cantaretei nu s-a lasat prea mult asteptata si a declarat ca nu si-a dorit niciodata sa arate ca un fotomodel ci ca ea reprezinta majoritatea femeilor si este foarte mandra de acest lucru.

Citește și:

O alta afirmatie care a facut valuri a fost legata de Pippa Middleton. Despre sora sa, Ducesa de Cambridge, designerul a avut doar cuvinte de lauda insa nu este tocmai cel mai infocat fan al Pippei. Dupa parerea sa, tanara nu are o fata atragatoare si trebuie sa se afiseze mai des cu punctul sau forte, posteriorul.

In ciuda afirmatiilor deloc magulitoare, Karl a avut curajul sa spuna mereu ceea ce crede si sa nu accepte jumatati de masura.

Dupa moartea lui Coco, el a reusit sa mentina standardul de calitate al casei de moda si a obligat astfel competitorii sa se ridice la niveluri din ce in ce mai inalte, spre beneficiul acestei arte. Cu toate ca i-a obligat aproape pe toti ceilalti mari designeri sa evolueze, Karl Lagerfeld este un simbol de neegalat al bunului gust si al frumusetii.


foto galerie si prima pagina Guliver/Splash News

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.