Simplitatea este cheia elegantei adevarate – asa sustinea creatoarea de moda Coco Chanel. E adevarat ca Gabrielle Chanel a trait in generatia “Less is more”, dar dorinta ei de a face moda mai simpla a pornit de la faptul ca si-a dorit confort si eliberarea femeii de sub auspiciile corsetului – la propriu si la figurat. A inceput sa creeze palarii, mai intai ajutand in croitorie, in timp ce era in orfelinat. De-acolo si pana la femeia ce a imbinat feminitatea, cariera, idependenta si atitudinea de castigatoare a fost un drum pe care Coco a mers cu incredere.

L’inoubliable Coco – si sigur a ramas in istorie! – este “responsabila” pentru popularizarea unui stil eminamente confortabil si neaparat feminin. Iata ce nu stiai de designerul francez ce a lasat mostenire un adevarat imperiu in lumea modei:

1. Little Black Dress a fost inventata de Coco Chanel si a fost numita de catre Vogue “rochia Ford”.

Little Black Dress - 224,99 lei

2. Colierul de perle era cea mai des folosita bijuterie de catre creatoarea franceza.

Perle - 789 lei

3. Chanel no.5 este primul parfum ce a purtat nume de designer

Apa de parfum Chanel no.19 - 339,90 lei

4. Taiorul i se datoreaza tot lui Chanel. Sacou croit lejer, fara a fi strans pe talie si fusta midi dreapta sau cu pliuri ce permiteau miscarea – ce poate fi mai ladylike si comod? Descopera si mai multe lucruri despre viata ei, citind cartea lui Edmonde Charles-Roux.

Coco Chanel, Edmonde Charles-Roux - 27, 59 lei

5. Coco Chanel a folosit pentru prima data jerseul – material imprimutat din vestimentatia masculina – in creatiile haute-couture.

6. Coco Chanel a fost un exemplu al femei independente nu doar prin creatiile sale, ci si prin felul sau de a fi – a purtat parul scurt, avea tenul bronzat – un semn al inferioritatii sociale in acele vremuri – a purtat haine barbatesti si a fumat in public. Adora rujul rosu si machiajul cu eye-liner negru.

Ruj - 28,07 lei

Eyeliner negru - 14,99 lei ­

7. Intr-o vreme cand femeile inca se chinuiau sa faca echitatie in rochii lungi si bluze cu jabouri stufoase, Chanel a imprumutat costumul barbatesc de calarie.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: