Setari Cookie-uri

Corina Vladescu: 'Strazile din Romania sunt lipsite de curaj in vestimentatie'

Corina Vladescu este un designer de referinta pe piata de moda autothona. Brandul pe care l-a creat se adreseaza exclusiv celor care iubesc sa fie in pas cu ultimele tendinte si isi doresc sa fie o pata de culoare in moda strazii.

Noir brand l Experienta concertului Madonnei Sticky and Sweet world tour la Bucuresti a reprezentat lectia mea de profesionalism la cel mai inalt nivel artistic. Este dovada vie ca cu o echipa care crede in tine si in ceea ce faci, cu multa munca si dedicatie nimic nu este imposibil.

Am ramas impresionata de devotarea, familiaritatea si gradul de implicare al echipei. Aspectele private ale acestei experiente vor ramane in respectarea contractului de confidentialitate pe care l-am semnat in prealabil si din consideratia mea pentru experienta traita.

6. Cum vezi moda pe strazile din Romania?

Strazile din Romania sunt lipsite de curaj in vestimentatie. Sunt anumite tipologii vestimentare pregnante dar mai mult de atat sunt doar mici exceptii. Exista frica de a nu fi judecat sau privit insistent sau poate chiar agresat daca te exprimi vestimentar diferit.

Partea trista este ca aceste lucruri chiar se intampla. Lumea este critica pe nedrept si toate aceste inversunari ne cenzureaza. Trebuie sa indraznim mai mult, sa fim liberi si toleranti. Sa apreciem diversitatea si neobisnuitul deoarece acestea aduc unicitate. Stilul vestimentar ne completeaza personalitatea si doar exprimandu-ne liberi scapam de frustrari si stigmate devenind puternici.

7. Cum ti-ai caracteriza propriul stil vestimentar?

Stilul meu vestimentar este destul de eclectic deoarece iubesc moda in totalitate si nu imi plac stereotipizarile. Imi place sa incerc mereu combinatii inedite si sa descopar astfel noi valente ale produselor. Singurul element constant in aceasta ar fi usoare accente rock’n roll boeme.

8. In calitate de designer vestimentar, ce sfaturi le oferi celor care isi doresc sa practice aceasta meserie?

Designul vestimentar este o cale de urmat doar cand acesta este cu adevarat o pasiune fara de care nu poti trai. El nu este un hobby. Cand este practicat din plictiseala si prea multe finante se numeste joaca nu design. Designul vestimentar implica studii serioase in acest sens, dedicatie neconditionata si sacrificiul multor elemente de confort personal. Munca de designer nu se opreste niciodata si mai inglobeaza inca cel putin 5 meserii pe care trebuie sa le stapanesti. Implica imaginatie, intuitie, lucru in echipa, rabdare si nu in ultimul rand posibilitati materiale.

Colectia Noir designer Corina Vladescu 9. Daca ar fi sa alegi din nou, ai opta pentru aceeasi cariera?

Acesta este un stil de viata nu o vad ca pe o cariera, atat de strans sunt legate. Mi-am gasit chemarea si nu ma vad fiind altcineva acum.

10. Ce alte proiecte pregateste brandul Corina Vladescu pentru viitor?


In viitorul apropiat eu si intreaga echipa ne vom dedica in totalitate dezvoltarii brandului Noir.





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.