Setari Cookie-uri

Blogul de moda: Pret A Protester

Medine, autoarea acestui blog te provoaca sa privesti moda dintr-o alta perspectiva.

Pret-a-Protester este un ghid excelent pentru cei care vor sa afle informatii despre numele relevante din industria modei autohtone. Totodata, aduce noutati despre fashion show-urile de la Paris, fiind la curent cu aparitiile notabile din domeniu. Fotografiile creative care insotesc fiecare postare reprezinta o sursa de inspiratie perfecta pentru un stil vestimentar cu atitudine.

Chiar daca urmareste tot ce se petrece in segmentul fashion, Medine nu se declara un trend-setter.

Intr-un scurt interviu, aceasta ne-a spus mai multe despre viziunea ei asupra modei, despre codurile din vestimentatie si ne-a dezvaluit cateva dintre personajele pe care le admira.

1.Care este mesajul transmis de blogul tau?

Moda poate fi atat o forma de protest cat si un prilej de protest. Departe de mesajul „consum, deci exist” – pe care il promoveaza din ce in ce mai agresiv blogurile de stil personal, am incercat un misionariat de educare, informare si inspirare. Propag principiul „calitatii in favoarea cantitatii” si imi doresc sa deschid ochii asupra unor probleme de ordin „intern” care au nevoie de schimbari/solutionari.

Citește și:

Mai presus de toate, daca este un mesaj in care cred cu adevarat si pe care incerc sa il induc, acela ar fi: „Este absolut interzis sa te iei prea in serios atunci cand consumi (sau faci), poate prea serios, Moda!”

2. Cum vezi moda pe strazile din Romania si ce ai schimba in peisajul autohton?

Am mai raspuns la intrebarea asta intr-un interviu recent si voi raspunde acum reinterpretand ceea ce am spus atunci. Nu pot vorbi de moda pe strazile din Romania pentru ca nu exista Moda in afara Bucurestiului. In nicio forma sau acceptiune a termenului. In ceea ce priveste Bucurestiul, strazile lui se umplu de la o zi la alta cu tot mai multe personaje.

Fiecare individ caruia termenul „Moda” ii spune ceva, pornind de la o placuta aurie gravata cu initialele D&G pe spatele blugilor si pana la un colier supradimensionat Marni for H&M, este un personaj in sine, care isi joaca propriul rol pe strazile capitalei de sub Carpati.

Citește și:

Totul este un imprumut neasumat sau, cel putin, gresit interpretat si preluat. Greseala cea mai fatala consta in faptul ca nu mai stim sa disociem. Sa punem „personajul” pe stand-by din cand in cand. Asta este motivul pentru care vedem „tinutele de blog” sau „tinutele de Tropicana” in situatii absolut improprii – la mare de 1 mai, pe terasa garsonierei - la micul de jun, la un picnic (care se vrea a fi) relaxat cu „fetele”, in Herastrau la o portie de paste, pe Dorobanti la un caffelatte, etc - dupa caz.

Ce as schimba? Totul si nimic. In primul randatitudinea. M-as bucura sa vad mai multa detasare, mai mult firesc si mai multa incredere de sine. Mai putine „fashionvictims”, mai putine „shopaholice”, mai mult simt al realitatii, mai putina supra-evaluare stilistica. Look-uri mai curate, mai putin studiate. Straturi mai putine, dar mai valoroase. Mai mult interes fata de „haina fiziologica” – corpul nostru. Mai multa atentie la alegeri si la detalii! Iar prin detalii nu ma refer la 1 kilogram jumatate de „gablonturi”.

Citește și:

blog Pret a protester

3. Cum reusesti sa iti construiesti un stil vestimentar cu personalitate, fara sa urmezi un anumit dress code?

Prin a nu urma dress code-urile. Nu mi se pare nimic mai ridicol decat un dress code. Dupa ce toata copilaria si adolescenta ne-o petrecem frustrati fiind de uniforme, una dintre cele mai de pret forme de libertate ar trebui sa o reprezinte sustragerea de sub subjugarea uniformelor. De ce mi-as putea dori sa ma auto-propulsez in mijlocul unui stereotip?

In mod firesc, urmaresc personajele „cheie” considerate prin vot universal „fashion/styleicons”, „trend-setters”, „muze” (si muzee, deopotriva) si preiau din toate directiile atat cat sa pot alcatui un „mood-board” de stil personal. Insa toate acestea se aseaza pe fondul unei cautari de sine continue. Sunt ani buni de cand am inceput sa caut acel stil care imi defineste cel mai bine personalitatea, conceptiile si pre-conceptiile, filosofiile si prejudecatile, stilul de viata si mesajul pe care vreau sa il transmit. Incerc sa ma pastrez cat de mult posibil in afara alegerilor de val, de „trend”.

Citește și:

4. Exista un fashion icon pe care il admiri?

Carine Roitfeld

Atat de mult incat sa ma raportez doar la el – unul, ar fi nejust. Sunt foarte multe personaje care imi plac – de la stilistii vechii garde, la modelele noului val: Freja Beha Erichsen, Anja Rubik, Abbey Lee Kershaw, Emmanuelle Alt, Carine Roitfeld, Ulyana Seergenko, Pelayo Diaz, Natalie Joos, Barbara Martello, Isabel Marant, etc. – sunt oamenii al caror stil am avut prilejul sa-l urmaresc indeaproape sezoane bune la rand si care ma inspira!

5. Cum te relaxezi in timpul liber?

Citesc, experimentez culinar, vizionez filme – sunt o „cinefila” (cel putin o wanna-be), ma plimb... Pentru mine relaxarea incepe cu a imi inchide laptopul, telefonul si sistemul intern de procesare pe care il folosesc atunci cand lucrez.

6. Ai un motto care te inspira in viata de zi cu zi?

Chiar doua! „Nu va temeti de perfectiune! Nu o sa o atingeti niciodata” (Salvador Dali) si „Pictorule, nu esti orator! Deci picteaza si taci!” (Georges Braque).

Citește și:

    sursa foto: capturi blogul pretaprotester.com

    Vizionare placuta


    Kudika
    9 Mai 2012
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.