Blogul de moda: Pret A Protester

Medine, autoarea acestui blog te provoaca sa privesti moda dintr-o alta perspectiva.

Fiecare individ caruia termenul „Moda” ii spune ceva, pornind de la o placuta aurie gravata cu initialele D&G pe spatele blugilor si pana la un colier supradimensionat Marni for H&M, este un personaj in sine, care isi joaca propriul rol pe strazile capitalei de sub Carpati.

Totul este un imprumut neasumat sau, cel putin, gresit interpretat si preluat. Greseala cea mai fatala consta in faptul ca nu mai stim sa disociem. Sa punem „personajul” pe stand-by din cand in cand. Asta este motivul pentru care vedem „tinutele de blog” sau „tinutele de Tropicana” in situatii absolut improprii – la mare de 1 mai, pe terasa garsonierei - la micul de jun, la un picnic (care se vrea a fi) relaxat cu „fetele”, in Herastrau la o portie de paste, pe Dorobanti la un caffelatte, etc - dupa caz.

Retail jobs

Ce as schimba? Totul si nimic. In primul randatitudinea. M-as bucura sa vad mai multa detasare, mai mult firesc si mai multa incredere de sine. Mai putine „fashionvictims”, mai putine „shopaholice”, mai mult simt al realitatii, mai putina supra-evaluare stilistica. Look-uri mai curate, mai putin studiate. Straturi mai putine, dar mai valoroase. Mai mult interes fata de „haina fiziologica” – corpul nostru. Mai multa atentie la alegeri si la detalii! Iar prin detalii nu ma refer la 1 kilogram jumatate de „gablonturi”.

blog Pret a protester

3. Cum reusesti sa iti construiesti un stil vestimentar cu personalitate, fara sa urmezi un anumit dress code?

Prin a nu urma dress code-urile. Nu mi se pare nimic mai ridicol decat un dress code. Dupa ce toata copilaria si adolescenta ne-o petrecem frustrati fiind de uniforme, una dintre cele mai de pret forme de libertate ar trebui sa o reprezinte sustragerea de sub subjugarea uniformelor. De ce mi-as putea dori sa ma auto-propulsez in mijlocul unui stereotip?

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri