Va mai amintiti de Luisel Ramos, modelul care a lesinat imediat dupa ce a parasit podiumul de prezentare in timpul saptamanii de moda din Uruguai (august 2006)? Tanara de 22 de ani a murit imediat dupa, deoarece inima i-a cedat in urma lipsei de alimentatie. Luisel Ramos adoptase cu 3 luni inainte de eveniment o dieta bazata numai pe salata verde si Cola dietetica. In luna februarie a anului urmator, sora acesteia in varsta de 18 ani, modelul Eliana Ramos, a murit in urma unui atac de cord cauzat tot de malnutritie.

4 fuste in tendinte pentru toamna iarna 2017 in functie de silueta

Se pare ca agentia de modelling le spusese celor doua surori ca au potential insa trebuie sa slabeasca daca vor sa faca o cariera in lumea modei. S-a aflat ulterior ca Luisel Ramos cantarea aproximativ 45 de kilograme (la o inaltime de 1,75 m) aceste dimensiuni fiind catalogate de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept semn de inanitie.

In noiembrie 2006 alte doua modele (Ana Carolina Reston si Hila Elmalich) au murit de foame in incercarea de a fi cat mai slabe; organismul lor nu a mai rezistat dietei stricte.

Aceste morti tragice au starnit o dezbatere in lumea modei cunoscuta sub numele “marimea zero” (marimea americana pentru modele, ceea ce echivaleaza cu aproximatie cu marimea 30 in sistem european). Aceasta dezbatere pleca de la teoria ca fashion icon-urile incredibil de slabe au o influenta negativa asupra tinerelor femei care le urmaresc. Rezultatul expunerii constante a acestor modele in mass media poate sa cauzeze tinerelor susceptibile afectiuni precum anorexie nervoasa.

Dezbaterea s-a extins atunci si asupra vedetelor hollywoodiene si a cantaretelor a caror greutate parea sa incalce legile naturale (Lindsay Lohan, Nicole Richie, Keira Knightly si Mischa Barton) priviri acuzatoare indreptandu-se asupra stilistei newyorkeze Rachel Zoe, faimoasa pentru munca ei cu aceste vedete dar si pentru lansarea unor trenduri precum jeansii skinny. Ziarele chiar au acuzat-o ca ar fi readus, de una singura, anorexia in randul tinerelor.

Cativa ani mai tarziu vedem ca nu s-au schimbat foarte multe in lumea modei. Modelele raman incredibil de slabe, in ciuda legislatiei din domeniu care reglementeaza atat varsta cat si greutatea modelelor. Mai mult decat atat, modelele de dimensiuni normale (a caror greutate e uneori sub greutatea medie a populatiei) sunt trecute in categoria modele de “marime plus” (plus size models).

Costume de baie pentru femeile cu o silueta generoasa!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: