Setari Cookie-uri

Politia vestimentara: stilul la bani marunti

Cat de greu ne e uneori sa ne gasim stilul vestimentar potrivit, imbinarea aceea perfecta intre ce ne vine bine si ce se poarta! Ei bine, am o veste buna: de-acum vom avea doi stilisti cu renume international care sa ne dea ponturi in materie de alegeri dificile – intrebarea “ce-mi sta bine?” isi va gasi in sfarsit un raspuns de la doi dintre expertii din domeniul modei. Serialul “Politia vestimentara” (titlu original: “What Not to Wear”) este difuzat in luna octombrie, pe Discovery Travel& Living, in fiecare zi de luni pana vineri, de la ora 22.00 si in reluare in ziua urmatoare de la 17:50. Probabil ca v-ati facut o idee despre genul emisiunii, dar, ca sa va edificati apropo de exigenta si competenta prezentatorilor “politisti”, Discovery si Kudika va prezinta un interviu cu ei, realizat prin telefon de reporteri din diferite tari, inclusiv Ioanina de la Kudika, din partea Romaniei. Reporterii au avut fiecare ocazia sa le puna cateva intrebari prezentatorilor, iar, din conference call-ul care a durat o ora, v-am spicuit cele mai interesante puncte de discutie.

Stacy: As spune ca revenirea anilor ’80 este ceva ce sper ca nu va dura mult. Cu toate astea, cred ca mereu se pot gasi modalitati de a interpreta aceste trend-uri, de exemplu pernitele pentru umeri, fustele micro-mini, chiar si culorile tipatoare, intr-un fel modern si proaspat care le permite oamenilor non-fashionisti sa participe la curente si sa le poarte in asa fel incat sa arate bine.

Clinton: Este interesant de observat ca americanii erau mult mai slabi in anii ’80 cand aceste trend-uri au aparut pentru prima oara, asa ca o mai mare parte din populatie putea sa participe la ele. In zilele noastre participarea femeilor plus-size la trend-ul micro si mini este mai problematica.

Reporter: Credeti ca personalitatea cuiva se poate citi in garderoba lui/ei?

Clinton: Cu siguranta. Modul in care ne imbracam arata lumii cum ne asteptam sa fim tratati. Majoritatea dintre noi facem un efort constient cand ne imbracam sa ne exprimam prin haine – este una dintre cele mai grozave modalitati de a ne exprima. Cu toate astea, uneori uitam ca este o modalitate de a ne exprima si asta se intampla cand oamenii se impotmolesc, cand isi prind urechile cu treburi prin casa, cu viata, cu familia, cu cariera si uita de ei insisi. Este ceva ce intalnim des in emisiunea “Politia vestimentara”.

Reporter: Daca nu prea esti “in bani”, care ar fi cel mai la indemana mod de a-ti schimba garderoba?

Clinton: Iata o intrebare foarte buna. Poti gasi obiecte vestimentare la orice pret. Insa trebuie sa iti chibzuiesti bugetul mai intai. Daca dispui doar de 100 de dolari pentru trend-uri, atunci trebuie sa intri intr-un magazin unde se vand haine ieftine, tinand cont ca lucrurile alea nu te vor tine si in sezonul sau in anul viitor. Chiar nu e o problema de pret, pentru ca poti gasi trend-uri la orice pret, dar trebuie sa te descotorosesti de lucrurile care nu-ti vin bine. Cred ca oamenii care nu au multi bani obisnuiesc sa poarte aceleasi haine pe care le-au tot purtat pana in acel moment, sau haine care nu mai arata bine pe ei. Aici e spilul, trebuie sa scotocesti prin dulap si sa arunci tot ce nu-ti mai vine, tot ce nu-ti mai sta ca turnat. Important e sa porti mai des doar anumite tinute.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.