Setari Cookie-uri

Politia vestimentara: stilul la bani marunti

Cat de greu ne e uneori sa ne gasim stilul vestimentar potrivit, imbinarea aceea perfecta intre ce ne vine bine si ce se poarta! Ei bine, am o veste buna: de-acum vom avea doi stilisti cu renume international care sa ne dea ponturi in materie de alegeri dificile – intrebarea “ce-mi sta bine?” isi va gasi in sfarsit un raspuns de la doi dintre expertii din domeniul modei. Serialul “Politia vestimentara” (titlu original: “What Not to Wear”) este difuzat in luna octombrie, pe Discovery Travel& Living, in fiecare zi de luni pana vineri, de la ora 22.00 si in reluare in ziua urmatoare de la 17:50. Probabil ca v-ati facut o idee despre genul emisiunii, dar, ca sa va edificati apropo de exigenta si competenta prezentatorilor “politisti”, Discovery si Kudika va prezinta un interviu cu ei, realizat prin telefon de reporteri din diferite tari, inclusiv Ioanina de la Kudika, din partea Romaniei. Reporterii au avut fiecare ocazia sa le puna cateva intrebari prezentatorilor, iar, din conference call-ul care a durat o ora, v-am spicuit cele mai interesante puncte de discutie.

Stacy: Sunt total de acord. De asemenea, cred ca exista un nou trend, nascut pe timp de criza economica, si anume sa faci shopping in propriul sifonier, iar asta inseamna exact ce zicea si Clinton, adica sa scoti tot din garderoba. Ca sa-ti faci sarcina mai usoara, te concentrezi pe hainele care le-ai pierdut din vedere dar care ar merge de purtat acum, ca si pe cele care ar fi mai pe val si mai interesante daca le modifici un pic. Este un mod ieftin de a-ti aduce garderoba la zi si observam ca multa lume il adopta.

Reporter: In zilele noastre, cand moda este atat de variata, chiar puteti sa le dictati oamenilor ce sa poarte si ce nu?

Stacy: Da, trebuie sa le indicam multora ce sa nu poarte pentru ca majoritatea oamenilor nu considera ca stilul vestimentar este o prioritate in viata lor de zi cu zi. Incercam din rasputeri sa nu ii asaltam cu ce se intampla pe catwalk, ci sa le aratam ce merge, ce le sta bine si ce li se potriveste lor –cu totul alta mancare de peste. Nu consider ca “Politia vestimentara” este un show de moda, in schimb se bazeaza pe trend-urile din moda si in acelasi timp pe crearea unui stil vestimentar personal, pentru fiecare individ in parte.

Clinton: In plus, trebuie sa avem in vedere ca moda le are in vedere in principal pe femeile de la 20 pana pe la 35 de ani, si ca femeile care au depasit aceasta varsta se simt ignorate de industria modei. Oamenii care nu traiesc in marile centre urbane nu sunt foarte siguri cum sa integreze stilul in vietile lor. Noi incercam sa le aratam oamenilor ca stilul este la indemana tuturor, indiferent de ce varsta ai, ce slujba ai sau unde locuiesti.

Reporter: Prin ce se diferentiaza vedeta de o persoana oarecare, pentru voi care ati imbracat si una, si alta? Cat de greu e sa lucrezi cu celebritatile?

Stacy: Cred ca este mult mai greu sa imbraci celebritatile decat oamenii obisnuiti. Pentru ca, de obicei, cand dai sfaturi vestimentare unei celebritati mai sunt si altii de fata. Nu esti doar tu si vedeta si nu poti spune ceva de genul “O Doamne, cat ador rochia asta, e alegerea perfecta!” E ca si cum faci parte dintr-un intreg comitet de stilisti, pentru ca mai sunt acolo publicistul, agentul, managerul, iubitul si asistentul – si fiecare isi da cu parerea. De multe ori vedetele au o idee clara a imaginii pe care vor sa o arate lumii, dar uneori e total invers. Si cand se pune asa problema, e foarte greu sa-ti faci treaba, de vreme ce tot restul “echipei” vrea sa contribuie la produsul final. Cand imbrac oamenii normali, satisfactia e mult mai mare, pentru ca e vorba de o adevarata transformare psihologica si interioara. Sunt atat de recunoscatori si atat de bucurosi sa se transforme si sa comunice din nou ceva prin stilul vestimentar. Plus ca ei pornesc de la zero, nu incep cu o idee preconceputa in materie de cum trebuie sa arate pe covorul rosu. Si asta le deschide orizonturile, le da un entuziasm aparte vizavi de acest proces.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.