Setari Cookie-uri

Politia vestimentara: stilul la bani marunti

Cat de greu ne e uneori sa ne gasim stilul vestimentar potrivit, imbinarea aceea perfecta intre ce ne vine bine si ce se poarta! Ei bine, am o veste buna: de-acum vom avea doi stilisti cu renume international care sa ne dea ponturi in materie de alegeri dificile – intrebarea “ce-mi sta bine?” isi va gasi in sfarsit un raspuns de la doi dintre expertii din domeniul modei. Serialul “Politia vestimentara” (titlu original: “What Not to Wear”) este difuzat in luna octombrie, pe Discovery Travel& Living, in fiecare zi de luni pana vineri, de la ora 22.00 si in reluare in ziua urmatoare de la 17:50. Probabil ca v-ati facut o idee despre genul emisiunii, dar, ca sa va edificati apropo de exigenta si competenta prezentatorilor “politisti”, Discovery si Kudika va prezinta un interviu cu ei, realizat prin telefon de reporteri din diferite tari, inclusiv Ioanina de la Kudika, din partea Romaniei. Reporterii au avut fiecare ocazia sa le puna cateva intrebari prezentatorilor, iar, din conference call-ul care a durat o ora, v-am spicuit cele mai interesante puncte de discutie.

Stacy: Da, asta-i adevarul. Pe de alta parte, cred ca unele femei se simt mai in largul lor cand isi marturisesc problemele cu imaginea de sine unei femei, iar asta ma ajuta pe mine sa comunic cu ele la un alt nivel, intr-un alt mod. Asa ca, in opinia mea, amandoi intalnim tot felul de obstacole cand trebuie sa relationam cu oamenii pentru ca emisiunea a devenit foarte cunoscuta.

Reporter: In cadrul emisiunii, oamenii va sunt recunoscatori pentru eforturile voastre – dar cat de mult dureaza efectul asta? Mai comunicati cu aceste persoane si mai tarziu, dupa ce s-a scurs ceva timp de la episodul respectiv?

Clinton: Grozava intrebare. Intr-adevar, eu si Stacy tinem legatura cu multi dintre cei pe care ii invitam in emisiune. Experientele lor de dupa variaza, in functie de personalitatea fiecaruia si de ceea ce invata din emisiune. Eu cred – si cred ca nu am discutat vreodata de asta, nu-i asa, Stacy? – cred ca exista o regula a treimii. Cred ca o treime din persoane se duc inapoi acasa si chiar baga la cap invatamintele suta la suta. Cred ca o alta treime incearca sa pastreze stilul, dar nu se chinuiesc foarte tare; si cred ca ultima treime se intorc inapoi la cum se imbracau inainte de emisiune. Cam asa vad eu lucrurile.

Reporter: Emisiunea voastra arata publicului ca moda nu trebuie sa fie neaparat luxoasa, sau sa se puna semnul egal intre moda si marci de lux. Dar stilul, oare poate fi cumparat?

Clinton: Daca ai destui bani, poti cumpara orice. Daca ai vrea sa angajezi cel mai bun stilist din lume si ai avea toti banii din lume sa cumperi cele mai bune haine, nu-ncape indoiala ca vei avea un stil fenomenal. Daca poti sa ajungi la acelasi rezultat de unul singur - aici depinde de cat de dispus esti sa depui eforturi in sensul asta. Eu si Stacy aratam oamenilor ca nu trebuie sa ai bani pentru a avea stil, o chestie care e foarte non-americana: europenii si americanii sunt la poluri opuse din punctul asta de vedere. In Europa e Ok sa ai mai putine tinute de calitate superioara, pe care sa le porti mai des, ceea ce difera total de cum stau lucrurile in Statele Unite. In State avem o cultura care pune pret pe cantitate, cantitate, mereu cantitate, si vedem cum oamenii isi umplu sifonierele cu tot felul de porcarii. Noi incercam sa ii invatam pe americani ca e mai bine sa detii putine haine de calitate foarte buna si sa le porti mai des, iar asta este esenta stilului – nu e vorba de bani, ci de armonizarea permanenta a lucrurilor pe care le ai deja.

Traducere realizata de Ioanina

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.