Nu e greu sa arati bine doar pare asa, pana cand incerci si observi ca in realitate cel mai greu a fost sa incepi. Astazi iti prezentam cele doua secrete majore in care consta succesul unei diete:

3. Mananca cereale integrale - Cerealele integrale sunt combinatii magice de carbohidrati complecsi care necesita mai mult timp pentru a fi descompusi de organism si prin urmare iti dau mai multa energie o perioada mai lunga de timp. In plus, cerealele integrale contin multe fibre, iar alimentele fibroase ajuta la diminuarea senzatiei de foame care poate aparea intre mese.

4. Divide et impera

Mananca disociat glucidele de lipide. Este de preferat sa le disociezi pe zile sau macar pe mese. De exemplu la micul dejun poti manca glucide (cereale integrale), iar la pranz lipide si proteine. In cazul pranzului este de preferat sa incepi prin a manca proteinele sis a pastrezi lipidele pentru finalul mesei.

5. Micul dejun trebuie sa acopere 20-30% din necesarul zilnic de energie si, de aceea, nu poate fi inlocuit de nicio alta masa a zilei. Studiile au demonstrat ca nutrientii esentiali pierduti la micul dejun nu sunt compensati la celelalte mese ale zilei. Totodata, persoanele care iau micul dejun zilnic tind sa aiba obiceiuri alimentare mai sanatoase, sa-si imbunatateasca performantele cognitive si sa realizeze un mai bun control al greutatii corporale.

II. Exercitiul fizic

Iata o aritmetica usoara si foarte placuta! Kilogramele nu se acumuleaza fara motiv – ci atunci cand aportul alimentar depaseste cantitatea de energie pe care o foloseste corpul. Studiile arata ca exercitiile/activitatea fizica regulate impreuna cu alimentatia de calitate sunt cel mai bun mod sa–ti mentii silueta.

„Activitatea fizica” include nu doar mersul la sala, aerobic, inotul si alte sporturi, ci si activitatile de fiecare zi, care sunt parte integrala din a face miscare. Mersul pe jos, urcatul si coboratul scarilor si curatenia ard toate calorii si te ajuta sa slabesti mai repede.

Exercitiile sunt cel mai bun mod de a ramane in forma, si mai au si alte avantaje. Sunt minunate pentru a da rezistenta oaselor si pentru tonifierea musculaturii intregului corp, plus ca vei dormi mai bine si te vei simti mai putin stresata.

Ingrasatul si slabitul – sindromul „yo-yo” nu este o rutina benefica si pe termen lung poate fi periculos pentru starea generala de sanatate. Nimic nu e mai descurajant decat sa slabesti, apoi sa pui la loc!!

Cercetarile sprijina avantajele unui plan de alimentatie care include cel putin trei portii de produse din cereale integrale zilnic pentru mentinerea siluetei dorite si ca sa impiedice ingrasatul la loc.

Creeaza-ti un plan de alimentatie sanatos care include cel putin trei portii de cereale integrale zilnic si nu uita ca femeile care mananca frecvent cereale integrale au tendinta de a-si mentine silueta mult mai mult timp!

Cultivarea de exercitii si obiceiuri alimentare bune si mentinerea siluetei sunt usoare si placute. Si cel mai bine este ca te vei simti multumita, calma si optimista!



  • Kudika

    Vedetele sezonului rece: Cizmele lungi de damă

  • Kudika

    Regulile de alimentație de la care nu se abate Andreea Esca. La ce...

  • Kudika

    Iulia Vântur, însărcinată? Ce spune vedeta despre un copil cu...

  • Kudika

    20 de perechi de sandale numai bune pentru vară

  • Kudika

    Andreea Marin, în costum de baie de 48 de ani! Cum arată Zâna în...

  • Kudika

    (P)Cu lupa asupra cerealelor integrale