Comunicat de presa
Conform rezultatelor unui studiu realizat de Ideaplus Insight privind achizitia de produse bio, 43,29% dintre respondenti doresc sa gaseasca o varietate mai mare de produse bio romanesti.
De ce nu sunt bune dulciurile rafinate pentru copii?
Componenta de baza a dulciurilor gasite pe rafturile magazinelor este zaharul rafinat. Acest tip de zahar nu face altceva decat sa creeze dependenta. In plus, pentru ca nivelul de insulina este cand mare, cand mic, se genereaza senzatia de foame, iar copiii au tendinta de a manca prea mult. De aici se ajunge foarte usor la obezitate. Iar lucrurile nu se opresc aici. Pe fondul obezitatii, apar diverse probleme la pancreas, pot fi dezvoltate boli cardiovasculare, deficit de calciu si diabet. In plus, este bine cunoscut faptul ca zaharul contribuie la aparitia cariilor.
In schimb, dulciurile bio sunt acele produse care au la baza zahar nerafinat, uleiuri care nu sunt procesate si care in general nu contin niciun fel de aditivi alimentari, nici un fel de arome, substante chimice ori nocive pentru organism.
Gama de dulciuri bio se afla in plina expansiune, iar pe langa ciocolata se mai gasesc si acadele, batoane, bomboane sau caramele. Insa, este foarte important sa nu confundam produsele bio cu cele dietetice. Deci, dulciurile bio/organice nu contin conservanti, si daca contin acestia sunt naturali. Pentru cele fara conservanti este foarte important sa stim ca ele nu rezista o vesnicie. Tocmai de aceea, ar fi bine sa le consumam in maximum doua zile.
Va recomandam si Jeleurile BIO ursuleti din fructe, fara gelatina. Produsul contine sirop de porumb, zahar nerafinat din trestie de zahar, agent de gelifiere (pectina), suc de fructe concentrat (ananas, mere, portocale, lamaie, zmeura, coacaze negre), acidifiant (acid citric, citrat de calciu) arome naturale, agent de colorare extras din fructe si plante (curcuma, alge, sofran, coacaze negre), agenti de separare (ulei de floarea soarelui, ceara de carnauba).
Spune-ti parerea!