Setari Cookie-uri

Alimentele ce contin vitamina C sunt aliatii unui sistem imunitar puternic

In anotimpul rece, factorii externi determina o scadere a imunitatii organismului atat in cazul adultilor, cat si a celor mici.

Conform Ministerului Sanatatii, necesarul zilnic de calciu pentru copiii între 1 si 3 ani este de aproximativ 900 milligrame, in timp ce pentru copiii intre 4 si 8 ani este de aproximativ 1000 miligrame.

Pentru a le asigura copiilor necesarul de vitamina C, meniul celor mici poate include citrice proaspete sau preparate ca suc natural de fructe, dar si legume precum broccoli sau rosii. In plus, vitamina C se gaseste din abundenta in struguri, varza, sfecla rosie, morcov, patrunjel verde si ardei gras rosu, care pot fi proaspete sau congelate.

De asemenea, cei mici pot savura la micul dejun o bautura delicioasa cu lapte cald si NESQUIK Plus cacao instant, o sursa buna de vitamina C. Un pahar de lapte preparat cu NESQUIK Plus cacao instant asigura copiilor cel putin 15% din necesarul zilnic de Vitamina C, Vitamina E, Vitaminele B1, B3, B5, B6 si B9 si le furnizeaza o treime din necesarul zilnic de calciu.

Citește și:

In timpul iernii, din alimentatia celor mici nu ar trebui sa lipseasca nici vitamina A, zincul, seleniul, vitamina E, fierul, dar nici acizii grasi Omega 6 si Omega 3.

Alimentatia echilibrata, activitatile zilnice si un somn odihnitor vor fi elementele esentiale pentru a mentine un sistem imunitar puternic.

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.