Faina care nu ingrasa

Faina care nu ingrasa
Kudika
2 Ianuarie 2009

O romanca revolutioneaza industria alimentara! Paine, snitele, pizza, torturi, cozonac, placinte, chiftele, sarmale si multe altele... care nu ingrasa! Cum este posibil? Doamna doctor Gabriela Man a inventat o serie de mixuri dietetice de faina, bazate pe indicii glicemici, din care vor putea fi fabricate o multime de produse alimentare pentru supraponderali si pentru cei care doresc sa adopte un stil sanatos de viata. Produsele vor fi disponibile in curind pe piata sub numele Slabesti mancand, iar din 16 decembrie, doritorii le pot comanda on line, la adresa www.slabestimancand.ro.

O romanca revolutioneaza industria alimentara! Paine, snitele, pizza, torturi, cozonac, placinte, chiftele, sarmale si multe altele... care nu ingrasa! Cum este posibil? Doamna doctor Gabriela Man a inventat o serie de mixuri dietetice de faina, bazate pe indicii glicemici, din care vor putea fi fabricate o multime de produse alimentare pentru supraponderali si pentru cei care doresc sa adopte un stil sanatos de viata. Produsele vor fi disponibile in curind pe piata sub numele “Slabesti mancand”, iar din 16 decembrie, doritorii le pot comanda on line, la adresa www.slabestimancand.ro.

“Slabesti mancand inseamna o serie de produse care promoveaza un stil de viata sanatos pentru cei care doresc sa slabeasca, pentru supraponderali sau pentru cei care isi doresc sa se mentina in forma. Avantajele celor care adopta acest stil de viata sunt ca se mentin in forma mincind gustos, pe saturate si in acelasi timp sanatos”, a declarat doamna doctor Gabriela Man, inventatoarea acestui mix incredibil.
Gabriela Man a absolvit Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca in anul 1995. Ideea acestui mix de faina a avut-o dupa ce a incercat ea insasi o serie de regimuri de slabire.

“Am inceput sa am probleme mari cu greutatea in jurul virstei de 35 de ani, ceea ce m-a impins spre o multime de regimuri de slabire, chiar daca procedam ca un profan, nu ca un absolvent de medicina: am facut foamea, am incercat toate dietele posibile, am luat pilule. Am spus stop acestei nebunii si m-am apucat sa studiez intens pe tema nutritiei. Am invatat in aceasta perioada ca indicii glicemici reprezinta un instrument din ce in ce mai agreat si mai folosit de specialistii internationali pe nutritie in lupta cu kilogramele in plus si cu prevettia si tratamentul diabetului de tip II, de fapt in lupta cu sindromul metabolic”, marturiseste doamna doctor Gabriela Man.

Gabriela Man si-a testat apoi regimul miraculous, la care lucrase intens, pe propriul organism si pe familia sa.

“Primul produs in care am folosit mixul de faina a fost piinea, pe care am inventat-o ca sa am ce minca. Conform regulilor de folosire a indicilor glicemici nici chiar faina de grau integrala nu este suficient de dietetica, desi este cea mai dietetica dintre fainurile de cereale pentru a putea sa o asociezi la o masa complexa. A fost dificil sa concep aceste amestecuri de faina, problema care apare este urmatoarea: ca sa scazi indicele glicemic al fainii integrale trebuie sa adaugi o cantitate mare de tarate de cereale. Evident ca asa ceva nu se poate minca cu placere, iar organismul are un aport prea mare de fitati (din tarate) care impiedica absorbtia normala a unor minerale importante (calciu, magneziu, zinc, fier etc) si poate afecta buna functionare a colonului prin aport excesiv de fibre”, povesteste Gabriela Man.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: