Setari Cookie-uri

Dieta de nevoie

Fiecare dintre noi stie la cate provocari trebuie sa faci fata zi de zi in lupta cu kilogramele in plus si la cate sacrificii trebuie sa te supui adesea pentru a te mentine in forma. Cu siguranta iti alegi cu grija alimentele pe care le consumi si renunti la unele capricii culinare in incercarea de a avea un corp de invidiat. Daca pentru noi saritul unei mese este insa o alegere pe care o facem din dorinta de a avea silueta mult visata, pentru mii de copii din Romania foametea si saracia sunt o realitate in care traiesc impreuna cu familiile lor si care ii condamna la o viata la limita subzistentei.

Fiecare dintre noi stie la cate provocari trebuie sa faci fata zi de zi in lupta cu kilogramele in plus si la cate sacrificii trebuie sa te supui adesea pentru a te mentine in forma. Cu siguranta iti alegi cu grija alimentele pe care le consumi si renunti la unele „capricii culinare” in incercarea de a avea un corp de invidiat. Daca pentru noi saritul unei mese este insa o alegere pe care o facem din dorinta de a avea silueta mult visata, pentru mii de copii din Romania foametea si saracia sunt o realitate in care traiesc impreuna cu familiile lor si care ii condamna la o viata la limita subzistentei.

Pentru a ajuta macar o parte din acesti micuti sa aiba o viata normala, organizatia World Vision Romania deruleaza, in perioada aprilie – septembrie 2009, campania de strangere de fonduri “Daruieste speranta”. Aceasta initiativa isi propune sustinerea comunitatilor grav afectate de saracie, mai ales acum, in contextul crizei economice mondiale. Campania va ajuta 550 de copii si 160 de familii din comunele Golaesti si Vladeni, judetul Iasi, sa nu mai sufere de foame si sa aiba parte de lucruri esentiale pentru sanatate.

Initiativa consta in lansarea pe site-ul www.worldvision.ro a unui magazin virtual prin care oricine poate dona diverse sume de bani pentru produse ce acopera nevoile de baza ale copiilor si familiilor lor. Astfel:

• Cu 10 RON puteti oferi unui copil alimente pentru o zi iar cu 30 RON un articol de imbracaminte sau incaltaminte pentru acesta
• Cu 50 RON o familie poate primi un pachet de agricultura (seminte si unelte) iar cu 100 RON va beneficia de produse de igiena timp de o luna
• Cu 100 RON puteti oferi unui copil vitamine pentru doua luni
• Cu 250 RON o familie va primi animale vii (gaini, iepuri) si hrana pentru acestea
• Cu 500 RON se pot asigura rechizitele scolare pentru o clasa intreaga (circa 25 de copii) dintr-o scoala din cele doua comunitati, Vladeni si Golaesti, timp de o luna

Fondurile ce se vor strange in urma acestei campanii vor fi folosite pentru a sprijini copiii si familiile defavorizate din comunele Golaesti si Vladeni dandu-le acestora posibilitatea sa depaseasca starea de saracie in care se afla. Aproape jumatate din locuitorii de aici nu au un loc de munca, singura lor sursa de venit fiind alocatia copiilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.