Setari Cookie-uri

Dieta de nevoie

Fiecare dintre noi stie la cate provocari trebuie sa faci fata zi de zi in lupta cu kilogramele in plus si la cate sacrificii trebuie sa te supui adesea pentru a te mentine in forma. Cu siguranta iti alegi cu grija alimentele pe care le consumi si renunti la unele capricii culinare in incercarea de a avea un corp de invidiat. Daca pentru noi saritul unei mese este insa o alegere pe care o facem din dorinta de a avea silueta mult visata, pentru mii de copii din Romania foametea si saracia sunt o realitate in care traiesc impreuna cu familiile lor si care ii condamna la o viata la limita subzistentei.

Conform Studiului asupra saraciei realizat de World Vision Romania la sfarsitul anului 2006, in Romania exista cel mai ridicat procent de populatie rurala dintre tarile Europei Centrale si de Est: aproximativ 45% din populatie traieste in mediul rural, pe o suprafata de 89% din teritoriul tarii. Zonele cu risc ridicat de excludere de la educatie din cauza saraciei sunt cele rurale din judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Ialomita (in regiunea de Sud), Botosani, Iasi, Vaslui (in regiunea de NE) si Vrancea, Buzau, Braila, Galati (in regiunea de SE) – conform CASPIS: Harta saraciei in Romania, 2004. In aceste regiuni, peste 30% din populatia de 15 ani nu a absolvit nici o scoala sau a absolvit doar scoala primara.

In cele doua comunitati – ce fac obiectul initiativei “Daruieste speranta” a World Vision – preturile ridicate ale muncilor agricole, lipsa masinilor agricole din gospodariile oamenilor, uneltele rudimentare pe care acestia inca le folosesc in prelucrarea pamantului, au drept rezultat recolte sarace care cu greu asigura supravietuirea familiilor din aceste zone. In plus, personalul medical de aici este insuficient pentru a se ocupa de toate problemele de sanatate ale populatiei. Exista un singur dispensar pentru fiecare comuna, dispensar care trebuie sa asigure servicii medicale pentru mii de adulti si copii. Accesul limitat la apa curenta si poluarea fantanilor cu nitrati pun in pericol sanatatea locuitorilor si in special a copiilor din aceste zone.

In contextul actual al crizei economice, situatia din aceste zone se inrautateste pe zi ce trece, iar copiii sunt cei mai afectati de aceasta situatie. Parintii lor cu greu isi mai gasesc un loc de munca si de multe ori copiii sunt nevoiti sa munceasca pentru a-si ajuta familia, neglijand in acest fel scoala.

“Pentru acesti micuti, frigul si umezeala, boala, suferinta si lipsurile in general sunt lucruri absolut normale. Am lansat aceasta campanie pentru ca nu vrem si nu putem sa ramanem nepasatori in fata suferintei copiilor nostri, viitorul nostru. Daca fiecare dintre noi ar face un exercitiu de imaginatie si s-ar pune macar o clipa in locul lor, cu siguranta ca aceste povesti triste nu ar mai exista. Va asteptam pe toti pe site-ul organizatiei World Vision Romania – http://www.worldvision.ro/daruieste-speranta.php - pentru a darui speranta copiilor din Golaesti si Vladeni si a le oferi sansa la un viitor mai bun. Haideti sa facem un mic efort pentru a aduce putina lumina in viata celor mai putin norocosi”, a declarat Adela Simionescu, Marketing Manager, World Vision Romania.

Cu doar un click, orice persoana fizica sau companie poate ajuta acum copii si familii din unul din judetele cele mai afectate de saracie din Romania sa aiba o viata mai usoara. Tot ce trebuie sa faca este sa intre pe www.worldvision.ro si sa selecteze din lista produsul pe care vrea sa il daruiasca, sa completeze cateva date de identificare si sa aleaga modalitatea preferata de plata.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.