Setari Cookie-uri

Emotiile sufletului: 5 pasi pentru vindecarea inimii

Stii ca zambetul tau este unic?

2. Esecul... cat de teama iti este de el?

De cate ori ai avut incredere in fortele proprii? De ce nu vrei sa fii puternica, sa depinzi doar de tine si sa te aventurezi in necunoscut? Cateodata viata presupune anumite riscuri pe care trebuie sa ti le asumi. Teama nu ar trebui sa fie cuvantul care iti caracterizeaza personalitatea.

Esecurile isi pot pune amprenta pe viata ta, dezvoltand in interiorul tau emotii puternice precum frica, nelinistea, tulburarea sufleteasca. Scapa de acestea, infruntand viata si problemele acesteia. Esecurile nu sunt injositoare, ci din contra. Acestea reprezinta un mic pas din drumul catre libertatea sufletului si victorie.



Sursa Foto: Shutterstock

3. Asculta-ti sufletul

Fa-ti timp pentru tine si asculta-ti sufletul. Poarta o conversatie cu propria persoana si cunoaste-te mai bine. Descopera-ti visele, desluseste-ti personalitatea si dezvaluie-ti sentimentele ascunse in umbra lasata de emotii. Stii ce vrei de la viata?

Citește și:

Invata sa nu depinzi de nimeni, ci doar de propria persoana. Ai incredere in tine, asculta-ti inima si aminteste-ti ca tu esti cea care conteaza cu adevarat. De ce sa traiesti pentru altcineva si, cel mai important, de ce sa depinzi de fericirea altor persoane? Respecta-te ca persoana si fii fericita pentru tine!

4. Stii ce sentiment iti domina personalitatea?

Teama, frica, indiferenta, durerea, fericirea, razbunarea. Cum poti afla care este sentimentul care iti contureaza personalitatea? Fii sincera cu tine si asculta-ti inima. Teama te transforma intr-o persoana introvertita, frica iti divulga latura slaba a propriei persoane, durerea te inchide intr-o lume a ta, fericirea te face sa iubesti viata, in timp ce razbunarea te transforma intr-o persoana dura, lipsita de sentimente.

Stii care este sentimentul care te controleaza?

Citește și:

5. Pastreaza respectul pentru propria persoana

Respectul pentru propria persoana lipseste cu desavarsire la foarte multe femei. Motivul? Nesiguranta si auto-indoiala fac ca incredere in propria persoana sa fie o adevarata problema. Relatii esuate, inimi ranite, probleme cu greutatea, conflicte cu prietenii din copilarie. Toate relatiile pe care le avem cu oamenii din viata noastra ajung sa ne modeleze comportamentul.

Incearca sa fii mandra de reusitele tale, sa te apreciezi si sa te iubesti ca persoana. Concentreaza-te mai mult pe capacitatile cognitive si mai putin pe atributele externe.

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.