Setari Cookie-uri

Povestea mea: Un fel de femeie la 40 ani

Sunt convinsa ca multe femei asemenea mie, care se apropie,cel putin teoretic, de jumatatea vietii se vor regasi in povestea mea. Am fost un copil obisnuit, o adolescenta ca oricare alta. Mi-am facut, constiincios, datoria fata de familie si scoala. Am fost cuminte, silitoare, fara ambitii marete sau vise irealizabile. Nu am avut prieteni foarte multi, iar adolescenta mea s-a scurs pe nesimtite, fara prea multe evenimente si iata-ma studenta. Nu am avut niciun iubit in adevaratul sens al cuvantului, mici flirturi nevinovate care nu s-au concretizat in niciun fel. Nu sunt si nu am fost o femeie rapitoare, genul ce misto e tipa asta, cum sa ma lipesc? , dar persoanele care au avut rabdarea sa ma cunoasca au descoperit in mine o persoana placuta, vesela, cu simtul umorului, prieten de nadejde.

Probabil ca niciun barbat nu face pasiune pentru o femeie care stie sa puna gogosari la otet sau sa apreteze lenjerie, cu toate ca, nu ma intelegeti gresit, nu erau singurele lucruri pe care stiam sa le fac… Nu sunt o gospodina cu sortul patat si parul mirosind a sarmale. Dar cine sa ma descopere, cand, unde, orizontul meu social era atat de limitat… Ce trist…

Astfel au trecut nici mai mult nici mai putin de 38 ani, practic cei mai frumosi ani din viata cand puteam sa fac atat de multe. Au fost momente cand m-am rugat la Dumnezeu sa ma ajute sa ma implinesc ca sotie si mama, am fost la popa, apoi la ghicitoare, am trecut de la durere la resemnare , de la umilinta la revolta (impotriva cui?) …cel mai mare regret al meu este ca nu am un copil, ce mama extraordinara as fi fost….

De fapt unde am vrut sa ajung? Sa ma faca cineva sa inteleg unde am gresit, de ce un lucru atat de simplu si la indemana oricui (cum este intemeierea unei familii) pentru mine a fost un vis de neatins? Am vazut femei frumoase, elegante, destepte, cu cariere in ascensiune, independente financiar care-si plang singuratatea in locuinte somptuoase si triste, iar in societate braveaza penibil. Macar de as fi facut cariera, macar de invarteam banii cu lopata…

Cine le randuieste pe toate, este in puterea noastra sau destinul hotaraste pentru noi? Nu stiu in ce masura m-ar consola raspunsurile la nedumeririle mele, intrebarile sunt mai mult retorice si oricum consider ca e tardiv atata vreme cat nu mai pot face un copil….minunea aceea care sa-mi spuna mama a refuzat sa apara in viata mea.

Un articol de Ruxanda

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.