Setari Cookie-uri

9 obiceiuri din copilarie care ne pot afecta relatia

Relatia pe care o avem cu partenerul poate fi afectata de numerosi factori atat interni cat si externi: sentimente, obiceiuri, ganduri, manifestari, decizii.

Relatia pe care o avem cu partenerul poate fi afectata de numerosi factori atat interni cat si externi: sentimente, obiceiuri, ganduri, manifestari, decizii.

Obiceiurile din copilarie pot reprezenta un element care cantareste destul de mult in balanta relatiilor.

Ce este de facut si, cel mai important, care sunt cele mai importante obiceiuri din copilarie care ajung sa ne afecteze relatia?


1. Frica de singuratate


Obiceiuri din copilarie: Frica de singuratate

De multe ori ajungem sa ne agatam de relatia noastra ca si cum ar fi singurul mod de salvare. Multe femei uita de demnitate, de fericire si renunta la drepturile lor, fiind dependente de familie si acceptand sa ramana intr-o relatie care doare, care te lasa fara aer si care te sufoca.

2. Frica de angajament



Multe persoane nu cred in dragoste sau, mai bine zis, nu vor sa creada in dragoste. Motivul acestora este simplu: le este frica de angajament, cred ca fericirea lor nu este de durata si nu vor sa aiba de suferit. Nu vor sa fie parasite si de aceea refuza sa se dedice unei relatii.

3. Frica de emotii


Obiceiuri din copilarie: Frica de emotii


La fel ca si sentimentele, emotiile fac parte din viata noastra si trebuie sa invatam sa le acceptam. Dure, placute, de lunga durata sau intense, emotiile sunt cele care ne transforma, ne fac oameni si ne creeaza caracterul. Trebuie sa intelegem ca in relatii ne hranim cu emotii deoarece suntem sensibili, ne pasa de parteneri si avem sentimente.

4. Frica de exprimare



Multe persoane au avut restrictii in copilarie in ceea ce priveste exprimarea. Fie ca la scoala nu aveau dreptul la libera exprimare, fie ca in familie nu au fost lasati sa isi expuna punctul de vedere, acestea si-au format o lume a lor, in care gandurile si sentimentele sunt ingradite.

Astfel de persoane trebuie sa lase deoparte limitele, sa faca ceea ce isi doresc, sa se exprime, sa vorbeasca liber si sa isi exteriorizeze trairile pentru a avea relatii fericite cu partenerii si cei din jurul lor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.