Setari Cookie-uri

9 obiceiuri din copilarie care ne pot afecta relatia

Relatia pe care o avem cu partenerul poate fi afectata de numerosi factori atat interni cat si externi: sentimente, obiceiuri, ganduri, manifestari, decizii.

5. Frica de propria persoana



Exista persoane care nu stiu sa primeasca dragoste si iubire, considerand ca nu au dreptul sa fie fericiti. Astfel de persoane au avut de suferit in copilarie din cauza faptului ca nu au fost respectati si nu au primit atentia necesara pentru a isi dezvolta personalitatea.

Obiceiuri din copilarie: Frica de propria persoana

Ele au impresia ca oricat de mult ar incerca, nu vor putea niciodata sa isi gaseasca parteneri care sa le invete sa iubeasca si care sa le respecte.

6. Frica de eliberare



In relatii, sentimentele trebuie sa fie libere iar partenerii trebuie sa fie egali. Este aproape obligatoriu ca acestia sa aiba aceleasi drepturi, sa isi cunoasca limitele si sa inteleaga ca nu este nevoie de supunere pentru a fi fericit.

Multe persoane accepta ca partenerii lor sa fie cei care au ultimul cuvant, care iau deciziile importante, considerand ca asa este normal sau fiindu-le teama sa nu fie respinse. Dar ce este normal? Sa fii tratat precum un sclav, sa fii batjocorit? Asta inseamna iubire si dragoste? Supunere si dependenta fata de partener?

7. Frica de limite


Obiceiuri din copilarie: Frica de limite


Exista persoane independente, care au un drum bine format in viata, care stiu ce vor si care cunosc metodele prin care pot atinge idealul. Astfel de persoane lupta pentru visele lor si vor cu disperare sa isi atinga telurile. In momentul in care se implica in relatii, multi parteneri le impun limite care le restrang telurile si le ingradesc visele.

8. Frica de vinovatie



Oamenii care pun nevoile altora inaintea nevoilor lor se simt vinovati din cauza anumitor lucruri intamplate in viata lor. Astfel de persoane ajung sa aiba parte de relatii ciudate, in care singura lor grija este aceea de a isi proteja partenerii. Renunta la viata lor intima, la familie, la prieteni si se dedica partenerilor in totalitate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.