Setari Cookie-uri

Stiinta confirma: Relatiile stabile au doua mari secrete

Tu stii care sunt secretele catre o relatie fericita si implinita?

Indiferenta este un alt element cheie care reuseste sa raceasca rapid relatia dintre doi parteneri. In momentul in care unul dintre ei incepe sa se simta mai putin important si fara valoare sentimentele prind o nota negativa ce este aproape imposibil de retusat.

Pe de alta parte bunatatea este precum un adeziv de care fiecare cuplu are nevoie pentru a rezista la incercarile la care sunt supusi de-a lungul timpului. Bunatatea il face pe celalalt sa se simta pretuit, inteles, iubit si apreciat pentru tot ceea ce face si pentru ceea ce este.

Aceasta bunatate poate fi privita din doua unghiuri. Poti sa te gandesti la ea ca o trasatura nativa (fie o ai sau nu) sau ca la una dobandita (pe care o dezvolti in timp), dar in oricare dintre situatii ea este unul dintre cele mai importante accesorii ale unei relatii fericite.

Bunatatea trebuie pastrata si in momente mai grele, dar si in momente mai bune ale relatei. Ea este cea care va tine uniti si care va face de fiecare data sa treceti peste toate greutatile.

Citește și:

In anul 2006, psihologul cercetator Shelly Gable si colegii sai au studiat atat cupluri tinere cat si cupluri mai in varsta in vederea analizarii evenimentelor pozitive ce s-au petrecut recent in viata lor. Ceea ce au observat acestia a fost faptul ca partenerii mai uniti se sustineau reciproc si relatau evenimente importante precum admiterea la o scoala medicala, pe cand cei care nu se sustineau relatau evenimente banale precum castigarea unui tricou.

Raspunsurile cuplurilor au fost impartite in patru categorii: pasiv-distructiv, activ-disctructiv, pasiv-constructiv si actov-constructiv.

Cei ale caror raspunsuri se incadreaza in categoria raspunsurilor activ-constructive se pare ca detin secretul catre o relatie frumoasa si armonioasa. Acestia vor fi alaturi unul de celalalt s se vor sustine indiferent de situatie, lucru ce ii va conecta pe viitor.

Citește și:

In cele mai multe dintre cuplurile casatorite nivelul de satisfactie scade inca din primii ani, insa printre cei care reusesc sa treaca peste acest lucru si sa il evite cu succes se regasesc cuplurile care au un grad ridicat de bunatate si generozitate.

Asadar, aceste doua caracteristici sunt cheia catre un cuplu fericit si implinit.

Sursa articol: BusinessInsider.com

Foto prima pagina: cuplu tanar si fericit, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.