Setari Cookie-uri

Stiinta infidelitatii: De ce nu putem avea un singur partener toata viata?

Cercetatorii incearca sa descopere cauzele infidelitatii in relatia de cuplu

2. Fidelitatea este rar intalnita in lumea naturala

Se crede ca cel mult 5 % din totalul speciilor de mamifere sunt monogame si, drept urmare, fidelitatea nu ar face parte din instinctele naturale. Totusi, pentru ca aceste procente exista, numeroase studii incearca sa gaseasca o legatura genetica intre infidelitate si genele fiecaruia dintre noi.

Adica, pe scurt, cercetatorii se intreaba daca nu cumva unii dintre noi sunt predispusi in mod natural si intrinsec la infidelitate.

3. Desincronizarea apogeului sexual poate fi una dintre cauzele infidelitatii.

In mod traditional, ca un mit urban, se spune ca fetele se maturizeaza mai rapid decat baietii si ca au sisteme de gandire mai mature cu cel putin doi ani. Chiar daca ar fi asa nu, desi nu exista inca dovezi exacte in acest sens, un lucru este cert: femeile si barbatii ating apogeul sexualitatii la varste diferite. In ceea ce ii priveste pe ei, se crede ca barbatii se bucura din plin de sexualitatea lor intre 20 de ani si 25 de ani, plus sau minus un an.

Citește și:

Femeile ating maturitatea sexuala 10 ani mai tarziu, respectiv intre 30 si 40 de ani. Cu toate acestea, dun randul femeilor care au aceste varste, destul de putine dintre ele au un libidou crescut iar acest lucru nu este pus pe seama hormonilor. In mod normal, la aceste varste, menopauza e la cateva decenii distanta.

Prin urmare, lipsa chefului de sex poate fi pusa pe seama rutinei adusa de monogamie. Cu siguranta un libidou scazut nu inseamna ca toate sentimentele pentru celalalt nu mai exista, ci doar ca s-au transformat intr-un alt fel de iubire.

foto prima pagina shutterstock triunghi amoros

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.