Setari Cookie-uri

5 motive pentru care sexul cu fostul e cea mai proasta idee!

De ce sa NU faci sex cu fostul iubit?

3. Este obositor din punct de vedere emotional

In timpul sexului si poate chiar imediat dupa, organismul pluteste in fericirea trecatoare produsa de oxitocina. Insa dupa ce starea de euforie trece si te lovesti din nou cu ochii de realitate, dezamagirea, frustrarea sau poate chiar dezgustul vor face sa nu merite efortul. Prin urmare, nu ai de motive solide sa te arunci singura intr-un carusel emotional care nu va face altceva decat sa te traga in jos.

Exista un motiv pentru care nu putem calatori in trecut (dincolo de faptul evident ca din punct de vedere stiintific, nu stim cum sa facem asta inca), respectiv faptul ca ce a fost, e bun facut si nu are rost sa te uiti in urma.

4. Poti rata numeroase alte oportunitati

Si cand vorbim despre oportunitati, nu ne referim doar la cele care implica un partener romantic. Atunci cand accepti sa faci sex cu fostul o data, de doua ori, adjudecat, pasesti intr-un cerc vicios si, asa cum spuneam mai sus, intr-un carusel emotional. Astfel ratezi padurea din cauza copacilor. In loc sa iti concentrezi atentia asupra fostului tau iubit, concentreaza-ti atentia asupra ta.

Citește și:

Gaseste lucruri noi care te fac fericita, rasfata-te asa cum meriti, vezi locuri fascinante, fie si in cel mai apropiat oras de tine. Daca iti doresti sa vezi frumusetea, acest lucru se poate intampla chiar si in momentul in care deschizi usa casei. Important este sa vrei acest lucru.

5. Sexul cu fostul este o bataie de cap in plus de care te poti lipsi

Pe masura ce inaintam in varsta, ne dorim ca lucrurile din vietile noastre sa se desfasoare cat mai organizat si sa le putem tine sub control. Acest lucru nu presupune sa iti faci liste peste liste cu obiective de bifat dar sa iti stapanesti complet destinul.

Desigur ca este alegerea ta si doar a ta daca vrei sa faci sex cu fostul partener, insa trebuie sa recunosti ca nu e chiar cea mai rationala decizie pe care ai lua-o si ca te bazezi in primul rand pe dorinte care se pot sau nu realiza.

In plus, deloc de ignorat este presiunea psihologica pe care unii barbati o pot pune asupra fostelor partenere. Desigur, nu toti fac acest lucru insa unii dintre ei pot pretinde ca incearca sa isi salveze o relatie cand, in fapt, nu vor altceva decat o partida comoda de sex.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock femeie cu manechin de lemn

Vizionare placuta


Noemi crede că textele savuroase sunt scrise nud în miez de noapte, cu stiloul pe hârtie și țigară în colțul gurii iar cele mai crude adevăruri sunt spuse în glume și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.