Setari Cookie-uri

Mitul 50 Shades demontat: 6 adevaruri despre BDSM

Adevarul din spatele fenomenului Fifty Shades of Grey

5. De fapt, o relatie BDSM este condusa de „supus”

Christian Grey este intruchiparea masculului alfa absolut: potent din toate punctele de vedere, stapan pe nenumarate resurse, regele absolut in pat si in afara lui, proprietarul Annei, locomotiva relatiei.

De fapt, o relatie BDSM este construita pe principiul opus: tolul partenerul dominant este sa indeplineasca si sa satisfaca nevoile „supusului” care are suficienta incredere incat i se daruieste cu totul. In schimbul unui astfel de dar nepretuit, dominantul trebuie sa aiba grija de trupul celuilalt si sa vina in intampinarea nevoilor acestora.

Pentru a-si indeplini rolul, acesta nu trebuie sa fie tiranic, abuziv sau despotic, ci are nevoie de empatie, puterea de a se deschide emotional si de a aprecia deschiderea partenerului fata de sine, o imagine complet opusa fata de Christian Grey.

Citește și:

6. Persoanele care practica BDSM nu au traume psihice

In carte, originea comportamentului dominant a lui Christian Grey sunt abuzurile din copilarie. Pe de-o parte, exista psihologi care afirma ca o copilarie traumatizanta, violenta, poate duce la un comportament abuziv mai tarziu insa nu exista nici legatura adevarata intre traumele emotionale si dorinta de a avea o relatie BDSM.

foto prima pagina shutterstock cuplu senzual

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.